2013-06-19 23:11:03
Φωτογραφία για Ξεκίνησε η πολύκροτη δίκη των λιμενικών με τις πρώτες καταθέσεις μαρτύρων – «Δεχόμουν απειλές για να μην πω κουβέντα»
Με την κατάθεση συνολικά των πέντε πρώτων μαρτύρων, μεταξύ αυτών και εργαζόμενοι σε καράβια της γραμμής Πάτρα – Ιταλία, ξεκίνησε σήμερα το πρωί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πάτρας, η εκδίκαση της υπόθεσης των... κυκλωμάτων διακίνησης λαθρομεταναστών μέσω του λιμανιού της πόλης, με βασικούς κατηγορούμενους λιμενικούς, ιδιοκτήτες φορτηγών και αλλοδαπούς.

Μετά από πολλές αναβολές, αλλαγές στη σύνθεση του Δικαστηρίου (αρχικά ήταν στο Μονομελές), αιτήσεις προτιμήσεων για την επίσπευση της διαδικασίας, αίτηση προτίμησης πινακίου, ώστε την ημέρα έναρξης να είναι πρώτο στη λίστα των υποθέσεων που θα ξεκινούσαν, σήμερα το πρωί τελικά άρχισε η εξέταση της πολύκροτης αυτής δίκης και διεκόπη για τις 4 Ιουλίου.

Η σημερινή πρώτη ημέρα ξεκίνησε με την κατάθεση μαρτύρων, όπως ενός εργαζόμενου σε πλοίο της γραμμής, μέσω του οποίου φέρεται να έχουν γίνει αρκετά «δρομολόγια» με λαθρομετανάστες.


Ο ίδιος δήλωσε κατά την κατάθεσή του, πως του ζήτησαν να μεσολαβήσει σε συγγενικό του πρόσωπο για να μην υπάρχει πρόβλημα κατά τον έλεγχο του διαβατηρίου και του εισιτηρίου στο καράβι, ενώ κατέληξε πως από τότε και μετά δεχόταν απειλές από τους συγκεκριμένους ανθρώπους, απειλές οι οποίες και συνεχίστηκαν ακόμη και πρόσφατα, δηλαδή λίγο πριν ξεκινήσει η δίκη.

Να σημειωθεί πως κατά την έναρξη της διαδικασίας, υπεβλήθησαν ενστάσεις, για τις οποίες η έδρα επιφυλάχθηκε να μελετήσει και να απαντήσει.

Το χρονικό της αποκάλυψης

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε στις 25-11-2008, μετά από αστυνομική επιχείρηση της Ασφάλειας Πατρών σε συνεργασία με τους άνδρες του τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων του Λιμενικού Σώματος. Κατά τη συντονισμένη επιχείρηση συνελήφθησαν οκτώ Έλληνες, με την κατηγορία ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, ενώ από την προανάκριση προέκυψε η εμπλοκή άλλων επτά ατόμων, εκ των οποίων οι τρεις αλλοδαποί.

Στο εδώλιο κάθονται συνολικά 15 κατηγορούμενοι, εκ των οποίων οι οκτώ είναι λιμενικοί, και οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες φορτηγών και αλλοδαποί, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της συγκρότησης και ένταξης εγκληματικής ομάδας, ωστόσο ένας ακόμα κατηγορούμενος για την υπόθεση διαφεύγει της σύλληψης.

patrastimes.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
3277 - Καυσοκαλύβια
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
3277 - Καυσοκαλύβια
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ