2013-06-20 15:10:03
Φωτογραφία για Η τρόικα καίει την Ελλάδα στο Eurogroup – Νέα μέτρα τον Σεπτέμβριο!
Στο τραπέζι του Eurogroup οι ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών θα έχουν στα χέρια τους καταδικαστικό για τη χώρα μας πόρισμα της τρόικας που ζητάει νέα μέτρα λιτότητας από τον Σεπτέμβριο.

Αγωνία για τυχόν απόφαση για μείωση του ελληνικού χρέους κατά 50 δισ. ευρώ.

Η δημοσιονομική τρύπα της Ελλάδας, που ολόενα μεγαλώνει, δημιουργεί δεύτερες σκέψεις στους ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών σχετικά με τις θεωρίες για το Ελληνικό success story.

Και οι σκέψεις αυτές διατρανώνονται από το πόρισμα της τρόικας που θα βρουν στο γραφείο τους κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup.

Τι θα λέει το καταδικαστικό για τη χώρα μας πόρισμα;

Σύμφωνα με πληροφορίες η τρόικα επισημαίνει πως η Ελλάδα πρέπει να πάρει νέα μέτρα λιτότητας, που περιλαμβάνουν, κατά το Euro2day, ακόμα και αύξηση του ''χαμηλού'' Φ.Π.Α που ισχύει στα νησιά.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό το θέμα που καίει την Ελλάδα.


Μεγαλύτερη θα είναι η αγωνία για το τι θα γίνει με τις ελληνικές τράπεζες και τα 50 δισ. Ευρώ της ανακεφαλαιοποίησης τους.

Εως τώρα τα 50 δισ. επιβαρύνουν το ελληνικό χρέος και αυτό που περιμένει η ελληνική πλευρά στο Eurogroup είναι μία ένδειξη, ένα σήμα, για το εαν και πότε το ποσό της ανακεφαλαιοποίησης μεταφερθεί σε ευρωπαϊκές πλάτες, δηλαδή στον ευρωπαϊκό μηχανισμό ESM.

Ο επικεφαλής του Eurogroup Γ. Ντάισενμπλουμ έχει βάλει στην ατζέντα την ευεργετική για την Ελλάδα συζήτηση για την αναδρομική ισχύ της απόφασης για την απευθείας ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης.

Τώρα όμως το παιχνίδι είναι στα χέρια των ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών που είτε θα αποφασίσουν να μας απαλλάξουν άμεσα από ένα χρέος 50 δισ. Ευρώ είτε θα το ''τρενάρουν'' για αργότερα, όπως συνηθίζει να αποφασίζει η Ευρώπη.
onvolos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ