2013-06-20 21:00:41
Φωτογραφία για ΑΝ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΘΕΛΕΙ SUCCESS STORY ΝΑ ΔΙΩΞΕΙ ΤΟΝ ΣΙΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΚΟΥΤΣΟΣΠΥΡΟ
Φελνίκος

Η …παράσταση συνεχίζεται και σήμερα. Πλέον όμως γίνεται κουραστική. Τίποτε νεώτερο δεν έχω να προσθέσω. Ό,τι είχα να πω νομίζω το είπα με 1) το λάθος κλείσιμο της ΕΡΤ, 2) τα ανεμώλια έπη περί εκλογών, 3) τον από μηχανής θεό Μενουδάκο, 4) τη γυάλα με το οινόπνευμα, 5) το μυστικό γκάλοπ, και 6) τους κουφιοκεφαλάκηδες του Σαμαρά.

Έξι άρθρα -και μάλιστα «χιλιάρια και βάλε»- σε επτά μέρες ούτε τους τρεις σωματοφύλακες, του πατρός Δουμά, να έγραφα. Τουλάχιστον δικαιώθηκα ως προς την βασική μου θέση: «δεν μπορεί, δεν πρέπει και δεν θα γίνουν εκλογές». Εκλογές, για την ισχυρή πιθανότητα προκήρυξης των οποίων, ουρλιάζανε σχεδόν όλοι, ολημερίς κι ολονυχτίς, σαν χαλασμένος φωναγράφος.

Ο συμβιβασμός εν τέλει επετεύχθη -εκτός και βρεθούν τίποτα «τρελοί γαλάτες» στο ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ και ρίξουν τον ουρανό στα κεφάλια του Βενιζέλου και του Κουβέλη. Κομμάτι δύσκολο μου φαίνεται, αφού στους ελάσσονες της κυβέρνησης περισσεύει η «υπευθυνότης δια την σωτηρίαν της πατρίδος».


Όμως στις υποχωρήσεις, έστω κι αν είναι μικρές, ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί, ειδικά όταν στο ενδιάμεσο έχουν, εκατέρωθεν, εκτοξευθεί από απειλές μέχρι βρισιές. Βέβαια υπάρχει το …μέλι του ανασχηματισμού, του συντονισμού και της επανεκκίνησης της κυβέρνησης που μπορεί να γλυκάνει τις όποιες αντιδράσεις, ενώ υπάρχουν και οι ποικιλώνυμες πιέσεις που δεν μπορούν, χωρίς κόστος, να αγνοηθούν.

Από την άλλη βέβαια υπάρχει και το φάντασμα του Καρατζαφέρη (με τη συμμετοχή στην κυβέρνηση Παπαδήμου και τα γνωστά ολέθρια αποτελέσματα για το ΛΑΟΣ) που στοιχειώνει τον Κουβέλη. Είμαι σίγουρος πως αν δεν του είχε ανατεθεί ο ρόλος του «υπεύθυνου πολιτικού», ο Φώτης θα προτιμούσε την έξοδο από την κυβέρνηση.

Όπως υπάρχουν και οι ερινύες του ΚΟΔΗΣΟ και της Ένωσης Κέντρου, αλλά και ο φόβος τυχόν εμφάνισης ενός νέου Ρέλου, που δεν αφήνουν τον Βενιζέλο να κοιμηθεί τα βράδια. Ευτυχώς υπάρχουν οι …Κουκούδες (Κούρκουλα, Κουκουλόπουλος) που τον καθησυχάζουν.

Για το Σαμαρά τι να πει κανείς. Το ένα λάθος μετά το άλλο. Από κει που ξεκίνησε απειλώντας με νοκ αουτ, κατάφερε να χάσει τον αγώνα στα σημεία. Και επιπλέον, και το χειρότερο για τον ίδιο, να του …κατσικωθούν οι Βενιζέλος και Κουβέλης στο σβέρκο. Σκέψου να έπρεπε οι «συνταγματάρχες» του να χειριστούν καμιά πιο δύσκολη υπόθεση. Όχι ραγίσματα στην προθήκη του «μαγαζιού», ολόκληρη την τζαμαρία θα του είχαν κάνει κομμάτια.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, αυτή δεν είναι σύσκεψη πολιτικών αρχηγών, αλλά ριμέικ του Μπεν Χουρ, με τίτλο Μπεν Κουβ. Ούτε το κονκλάβιο των καρδιναλίων δεν θα καθυστερούσε τόσο για να βγάλει λευκό καπνό. Άντε να τελειώνουν, ελπίζω σήμερα, για να κάνουν και καμιά δουλειά, γιατί τα δύσκολα είναι μπροστά.

Οι ιδιωτικοποιήσεις αγκομαχάνε, το πλεόνασμα στον προϋπολογισμό έγινε «τρύπα», τα ελλείμματα σε ΕΟΠΠΥ και ασφαλιστικά ταμεία χρειάζονται νέα μέτρα για να καλυφθούν, οι απολύσεις στο δημόσιο σταμάτησαν στην ΕΡΤ, η κατάργηση σχολείων και νοσοκομείων είναι το νέο …σίριαλ που άρχισε να γυρίζεται, οι φόροι σε ακίνητα και εστίαση ακόμη συζητούνται. Το success story έγινε …εφιάλτης στο δρόμο με τις λεύκες.

Ευτυχώς, για μένα και όλους τους συμπατριώτες μου, ο Παναιτωλικός πήγε χθες στο Βόλο, καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες (2-1) τον τοπικό Ολυμπιακό και επανέρχεται στα σαλόνια της Α’ Εθνικής. Αυτό είναι success story κι αυτή είναι ομάδα. Όχι σαν τα τσικό του Μαξίμου και τη «Γ’ Εθνική» των τριών αρχηγών. Στην επόμενη κρίση, μπορεί, αν θέλουν, να τους δανείσουμε τον Καμαρά και τον Κουτσοσπύρο. Καλύτερη δουλειά θα κάνουν από τον Σίμο και τον Χρύσανθο Φελνίκος - Matrix24
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
«Πέθαναν» τον Tζίμη Πανούση!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
«Πέθαναν» τον Tζίμη Πανούση!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ