2013-06-21 04:12:40
Φωτογραφία για Ποια ύφεση, ποια ανεργία; Μόνο η ΕΡΤ έχει σημασία!
Γράφει ο Γεώργιος Χατζηαθανασίου, Ιατρός

Πρέβεζα

Δύο πράγματα μου προκαλούν δέος : Το πρώτο είναι η απεραντοσύνη του έναστρου ουρανού. Το δεύτερο είναι η απεραντοσύνη της ανοησίας των Ελλήνων πολιτικών! Ολόκληρου του πολιτικού φάσματος.

Κατόρθωσαν να δημιουργήσουν πολιτική αστάθεια στη χώρα, σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο, με αφορμή το ζήτημα της ΕΡΤ ! Μία παρατεταμένη πολιτική κρίση, με αφορμή το κανάλι με τους περισσότερους εργαζομένους και τους λιγότερους τηλεθεατές! Στην ΕΡΤ υπάρχουν 2600 εργαζόμενοι, (στην πλειοψηφία τους διορισμένοι με μέσον), για να κάνουν μια δουλειά που γίνεται άνετα από πεντακόσιους. Δεν πειράζει, υπάρχουν τα "κορόϊδα", οι φορολογούμενοι, για να πληρώνουν τους φόρους και τα χαράτσια.

Το μεγάλο αμερικανικό κανάλι, το CNN, έχει μόνο 700 εργαζόμενους, αλλά εμείς λειτουργούμε διαφορετικά. Για κάθε έναν που δουλεύει, έχουμε και τρείς να επιβλέπουν!


Στο μεταξύ, ο κ Τσίπρας, ωρύεται για κατάλυση της δημοκρατίας. Δημοκρατία είναι να πληρώνουν οι φορολογούμενοι, για να σπαταλούν τα χρήματα οι άλλοι που διορίστηκαν με μέσον! Ένα φαγοπότι, όπου τρώνε οι λίγοι και πληρώνουν οι πολλοί.

Βέβαια, δεν μπορεί κανείς να πετάξει εύκολα και αβασάνιστα 2.600 εργαζομένους στο δρόμο. Ούτε μπορεί κανείς να ισχυρισθεί, ότι ανάμεσά τους δεν υπάρχουν και άξιοι εργαζόμενοι, με προσόντα. Αλλά δεν είναι δυνατό να συνεχίζεται για πάντα το φαγοπότι σε βάρος του φορολογούμενου. Άλλωστε, δεν είδαμε τόση ευαισθησία για τους ανέργους του ιδιωτικού τομέα, ούτε για τους απολυμένους του ιδιωτικού καναλιού ALTER.

Τι λέει η λογική; Ότι ο κ Σαμαράς, έπρεπε πρώτα να συνεννοηθεί με τους άλλους δύο πολιτικούς αρχηγούς της τρικομματικής κυβέρνησης, για κάποιον λιγότερο απότομο τρόπο περικοπής της σπατάλης στην ΕΡΤ και όχι να αποφασίζει μόνος του. Τόσο δύσκολο ήταν, να συνεννοηθούν για κάποιο κοινά αποδεκτό σχέδιο, έστω σταδιακής μείωσης της σπατάλης; Με βιαστικούς πρόχειρους χειρισμούς και ασυνεννοησία, έδωσαν την ευκαιρία στον κ Τσίπρα να λέει όμορφα συνθήματα, χωρίς συγκεκριμένο οικονομικό πρόγραμμα. Που θα βρει τα χρήματα να τηρήσει τις υποσχέσεις του; Με θετικό τρόπο σκέψης: Λεφτά υπάρχουν!

Έτσι, κατέληξαν την τελευταία εβδομάδα οι πολιτικοί μας σωτήρες και οι εθνικοί μας φωστήρες να ασχολούνται αποκλειστικά με την ΕΡΤ. Επιτέλους, είναι η ΕΡΤ το πιο σημαντικό πρόβλημα σε αυτή τη χώρα, με το ρεκόρ ανεργίας, την υπερβολική φορολογία και την μηδενική ανάπτυξη; Μέσα στην οικονομική κρίση, ένα είναι το πρόβλημα του Έλληνα: ότι δεν μπορεί να παρακολουθήσει ΕΡΤ!
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ