2013-06-21 11:07:06
Φωτογραφία για Κως: Αναβάθμιση σχολείου για παιδιά με ειδικές ικανότητες
Ξεκίνησαν οι εργασίες αναβάθμισης και αδειοδότησης του Σβουρένειου εκπαιδευτηρίου το οποίο φιλοξενούσε μέχρι σήμερα τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, δομή την οποία υποστήριζε ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Παιδιών με αναπηρία.

Μετά τις πρόσφατες αλλαγές στη νομοθεσία, στις προϋποθέσεις και τα προαπαιτούμενα που επέβαλε για την νομιμοποίηση της λειτουργίας των κτιρίων αλλά και των δομών παρόμοιων φορέων προέκυψε η ανάγκη της νέας διαρρύθμισης και αναβάθμισης των κτιριακών υποδομών.

Οι παρεμβάσεις που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, ειδικά αποχωρητήρια για Α.Μ.Ε.Α., ειδικές ράμπες πρόσβασης, ειδικές νέες ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, ειδικά εσωτερικά κουφώματα κ.α., συνολικού προϋπολογισμού 40 χιλιάδων Ευρώ, είναι απόλυτα απαραίτητες ώστε με βάση την κείμενη νομοθεσία να αδειοδοτηθεί και επίσημα τόσο το κτίριο όσο και η λειτουργία του ως εκπαιδευτήριο με τον διακριτικό τίτλο «ΣΒΟΥΡΕΝΕΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΔΗΜΟΥ ΚΩ».


Με αυτήν την παρέμβαση επιτυγχάνεται η αναβάθμιση ενός εκπαιδευτικού χώρου, αυξάνεται σημαντικά η δυναμικότητα φιλοξενίας παιδιών και παρέχεται η δυνατότητα ένταξης σε επιδοτούμενα προγράμματα του κτιρίου και των δομών δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών, έκφρασης και ψυχαγωγίας, άσκησης λόγου, ανάπτυξης ατομικών και κοινωνικών δεξιοτήτων, άθλησης και σωματικής αγωγής. Παράλληλα, ενισχύεται η ένταξη σε προγράμματα και η περαιτέρω συμμετοχή των παιδιών σε δράσεις προεπαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, καθώς και η παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών προς τα ίδια και το οικογενειακό – συγγενικό τους περιβάλλον.

aftodioikisi.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ