2013-06-21 12:31:10
Φωτογραφία για Εντονη ανησυχία σε Αυστρία-Γερμανία για τα δικαιώματα στην Τουρκία
Οι περαιτέρω συνομιλίες για ένταξη θα εξαρτηθούν από τη συμπεριφορά της Αγκυρας

Η διαχείριση του κύματος διαδηλώσεων στην Τουρκία, οι οποίες έχουν απαντηθεί με ισχυρή καταστολή, θα καθορίσει την πορεία των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ, επισήμανε  ανοικτά ο αυστριακός υπουργός Εξωτερικών -άποψη που φαίνεται να συμμερίζεται και το Βερολίνο.

Ο αυστριακός ΥΠΕΞ Μίχαελ Σπίντελεγκερ είπε, ύστερα από σύντομη συνομιλία του με την Ανγκελα Μέρκελ στη Βιέννη, πως οι δύο κυβερνήσεις «ανησυχούν» σε ό,τι αφορά τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία.

Οι περαιτέρω συνομιλίες με την Τουρκία θα εξαρτηθούν από την περαιτέρω συμπεριφορά της Αγκυρας απέναντι στους διαδηλωτές, είπε ο Σπίντελεγκερ, λέγοντας πως σε αυτό συμφωνεί μαζί του και η γερμανίδα καγκελάριος.

«Τα θεμελιώδη δικαιώματα και οι θεμελιώδεις ελευθερίες, όπως η ελευθερία συγκεντρώσεων και η ελευθερία γνώμης, πρέπει να γίνονται σεβαστές σε κάθε χώρα, δεν υπάρχει απολύτως καμία εξαίρεση» τόνισε ο αυστριακός ΥΠΕΞ.

Η ίδια η καγκελάριος δεν έκανε δηλώσεις για το θέμα. Ωστόσο, κύκλοι της γερμανικής κυβέρνησης αναφέρουν πως το άνοιγμα νέων κεφαλαίων στις διαπραγματεύσεις με την Αγκυρα «μάλλον δεν θα είναι εφικτό» στο αμέσως επόμενο διάστημα, αν και σημειώνουν πως ακόμη δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση.
ΒΗΜΑ
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ