2013-06-21 15:04:51
Φωτογραφία για Παραιτούνται σήμερα οι υπουργοί και οι γραμματείς της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση
Νέα συνάντηση θα έχουν εντός της ημέρας ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλο - πριν λίγο τελείωσε η κοινή συνεδρίαση Κ.Ο. και Ε.Ε. της ΔΗΜΑΡ που αποφάσισε να παραιτηθούν όλα τα κυβερνητικά της στελέχη(υπουργοί και γραμματείς). Τη συνολικότερη στάση της ΔΗΜΑΡ θα την εκτιμήσει την επόμενη εβδομάδα η ηγεσία της ΔΗΜΑΡ.

«Δεν θα πέσουμε σε ακυβερνησία, δεν θα πέσουμε σε στασιμότητα» δήλωσε την Παρασκευή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

Κατά τη διάρκεια της νέας συνάντησης, αναμένεται ο Πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να αποφασίσουν τη σύνθεση του νέου υπουργικού συμβουλίου, αλλά και να προχωρήσουν στην επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας.

Αγνωστο, πάντως,  παραμένει εάν ο Βαγγέλης Βενιζέλος θα αναλάβει αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, καθώς επίσης και πόσα στελέχη του ΠΑΣΟΚ θα εισέλθουν στο νέο κυβερνητικό σχήμα. 


Αξίζει να σημειωθεί ότι η κοινοβουλευτική δύναμη των δύο κομμάτων ανέρχεται στους 153 βουλευτές (ΝΔ: 125 - ΠΑΣΟΚ: 28), ενώ 14 είναι οι ανεξάρτητοι βουλευτές, οι οποίοι δεν έχουν χαράξει κοινή γραμμή.

Στο τηλεοπτικό του μήνυμα, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, ο Αντώνης Σαμαράς ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία και χαρακτήρισε θαρραλέα τη στάση του Βαγγέλη Βενιζέλου.

«Κανείς δεν θέλει εκλογές. Κανείς δεν θέλει ακυβερνησία» είπε και στράφηκε κατά του Φώτη Κουβέλη και της ΔΗΜΑΡ λέγοντας ότι η πρότασή τους για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση ισοδυναμεί με επιστροφή στο «αμαρτωλό καθεστώς» της ΕΡΤ.

Λίγο πριν, ο Βαγγέλης Βενιζέλος είχε διαμηνύσει ότι το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση υπό μία νέα προγραμματική συμφωνία. «Τρύπες στο νερό για να κερδίσουμε φευγαλέες εντυπώσεις, δεν κάναμε και δεν κάνουμε». I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ