2013-06-25 18:55:06
Φωτογραφία για Γιώργος Kατίδης στους Πρωταγωνιστές: Αντέγραψα τον χαιρετισμό από το...'εγέρθητω'!
Ο νεαρός ποδοσφαιριστής που με μια κίνηση, κατάφερε να φέρει απέναντί του, έναν ολόκληρο λαό, μίλησε στον Σταύρο Θεοδωράκη, για τον περίφημο ναζιστικό χαιρετισμό που έκανε, όταν πέτυχε το νικητήριο γκολ σε ένα παιχνίδι της ΑΕΚ «Είχα δει ένα βίντεο από την συνέντευξη τύπου της Χρυσής Αυγής όπου ένας εκπρόσωπος του κόμματος αυτού μπαίνει μέσα και φωνάζει εγέρθητω και απαιτεί από τον κόσμο να σηκωθεί όρθιος. Και από κει αντέγραψα τον χαιρετισμό. (…) Δεν είναι καθόλου υπέρ μου. Αλλά εκείνη την εποχή αυτό το συγκεκριμένο βίντεο κάποιοι το διακωμωδούσαν, κάποιοι το σατίριζαν και από κει το αντέγραψα».

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής ζητάει συγγνώμη για τα ψέματα που είπε πάνω στον πανικό του εκείνη την ημέρα και για πρώτη φορά αφηγείται στην τηλεόραση τα πραγματικά περιστατικά.

Ο λόγος που αποφάσισε να μιλήσει στους «Πρωταγωνιστές» είναι γιατί δεν θέλει να τον σταματούν στο δρόμο οι πιτσιρικάδες και να του λένε μπράβο για τον ναζιστικό χαιρετισμό., λέει χαρακτηριστικά.

Προκαλώντας τον ο Σταύρος Θεοδωράκης με το επιχείρημα αφού είχε πάει λύκειο και είχε μάθει για τον Χίτλερ, το ολοκαύτωμα, αυτός γιατί το έκανε απαντά: «Έχω τελειώσει το λύκειο εικονικά. Δεν έχω παρακολουθήσει μαθήματα, καθημερινά…έχω πάει σχολείο για κάποιες ώρες και τις υπόλοιπες ώρες έφευγα…υπήρχαν μέρες που έκανα μόνο προσευχή και μετά πήγαινα προπόνηση».

Πηγή: zappi
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ