2012-04-05 20:11:05
Φωτογραφία για Συνάντηση του Περιφερειάρχη Κρήτης με την Υπουργό Α. Διαμαντοπούλου για ΕΣΠΑ και απεργία ΠΝΟ
Συνάντηση με την Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Άννα Διαμαντοπούλου θα έχει αύριο Παρασκευή...  6 Απριλίου στην Αθήνα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Η Υπουργός έχει προσκαλέσει τους Περιφερειάρχες της χώρας προκειμένου να συζητήσει την πορεία του ΕΣΠΑ καθώς επίσης τις εξελίξεις αναφορικά με την προαναγγελθείσα για την Μ. Τρίτη και Μ. Τετάρτη απεργία της ΠΝΟ.

«Στην αυριανή συνάντηση με την Υπουργό θα συζητήσουμε την αναθεώρηση του ΕΣΠΑ ενώ πρέπει να εξετάσουμε και που θα κατευθύνουμε προσθετικούς πόρους για την Κρήτη» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης και πρόσθεσε: «Έχουμε ακόμα βάλει στόχο να εξασφαλίσουμε περισσότερους πόρους από το ΕΠΕΡΑΑ (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον - Αειφόρος Ανάπτυξη). Μέχρι σήμερα από το πρόγραμμα έχουμε διασφαλίσει 150 εκ. ευρώ και φιλοδοξούμε να τα διπλασιάσουμε και να πάμε στα 300 εκ. ευρώ».

Ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε ακόμα ότι ήδη έχει υπογράψει πρόσκληση για την κατασκευή βιολογικών σταθμών στο νησί προϋπολογισμού 37 εκ. ευρώ, και τώρα αναμένεται να υποβάλλουν οι δήμοι τις προτάσεις τους.


«Αυτό αποτελεί μια πρόκληση για τους δήμους του νησιού. Δεν μπορούμε να ζητάμε καλύτερο περιβάλλον, τουρισμό, και ποιότητα ζωής όταν δεν έχουμε ολοκληρωμένα έργα υποδομής όπως είναι για παράδειγμα οι βιολογικοί» είπε ο Περιφερειάρχης. Τέλος ο Σταύρος Αρναουτάκης έκανε γνωστό ότι μέχρι τέλος του μήνα μπορούν να ενταχθούν προς χρηματοδότηση πάνω από 10 έργα κατασκευής βιολογικών στο νησί.

Αναφορικά με το θέμα της επικείμενης απεργίας της ΠΝΟ ο Περιφερειάρχης υπενθυμίζεται ότι έχει στείλει ήδη από χθες (4 Απριλίου) σχετική επιστολή στην Υπουργό, ζητώντας την λήψη μέτρων για την ομαλή μετακίνηση χιλιάδων ταξιδιωτών αλλά και την απρόσκοπτη μεταφορά των ευπαθών κηπευτικών προϊόντων της Κρήτης τόσο στην Ελληνική όσο και στην διεθνή αγορά ώστε να μην υποστούν οι παραγωγοί ανυπολόγιστη οικονομική ζημιά.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Πάσχα... με σκουπίδια;
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Πάσχα... με σκουπίδια;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ