2013-07-15 00:37:04
Φωτογραφία για Έβρεξε κουνούπια στη γιορτή της σαρδέλας στο Πόρτο Λάγος Ξάνθης
-“Έφαγαν” κουνούπια μαζί με τις σαρδέλες… οι πολίτες!

-Με εξαίρεση τα κουνούπια, μια όμορφη βραδιά στο Πόρτο Λάγος.

Με ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία των κουνουπιών πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής η γιορτή της σαρδέλας στον παραλιακό οικισμό του Πόρτο Λάγος στον δήμο Αβδήρων, στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων “Δημοκρίτεια 2013”.

Παρά το γεγονός πως το βράδυ της Πέμπτης συνεργεία προχώρησαν σε ψεκασμούς από εδάφους στην περιοχή, για την αντιμετώπιση – έστω την παροδική – των κουνουπιών που κάνουν πάρτι στην κυριολεξία στην περιοχή και έχουν μετατρέψει σε μια σκέτη κόλαση τη ζωή των κατοίκων, η βροχή των κουνουπιών δεν αποφεύχθηκε τελικά.

Ένα φωτισμένο καράβι, που προσάραξε στο λιμάνι του Πόρτο Λάγος, πάνω στο οποίο βρισκόταν τοποθετημένοι μουσικοί και τραγουδιστές αποτέλεσε την ευχάριστη έκπληξη για τους επισκέπτες και τους κατοίκους της περιοχής, που καταβάλλοντας 4 ευρώ / ανά άτομα, γεύτηκαν ψητές σαρδέλες στα κάρβουνα, απολαμβάνοντας μια μουσική θερινή νύχτα δίπλα στη θάλασσα.


Ωστόσο οι συνήθεις ύποπτοι δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν από το πάρτι που είχε στηθεί, με τις σκνίπες και τα κουνούπια να δίνουν τον δικό τους χορό και τους πολίτες να υπόκεινται στο μαρτύριο των πολλαπλών τσιμπημάτων. Όπως είναι γνωστό, και έχει επισημανθεί επανειλημμένως, η δραματική ολιγωρία, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, στην καταπολέμηση των κουνουπιών έχει οδηγήσει το φαινόμενο σε έξαρση, με ότι προβλήματα μπορεί αυτό να δημιουργήσει στη δημόσια υγεία και ασφάλεια των πολιτών.

thrakitoday.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ