2013-07-15 01:32:03
Φωτογραφία για 89,5 Ραδιόφωνο της Εκκλησίας σήμερα Δευτέρα
Από το Γραφείο Τύπου

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013 Αφιέρωμα στα Αγιάσματα και στα Ιάματα της Πατρίδος μας

06:00 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΟΡΘΡΟΥ ΚΑΙ Η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία μεταδίδονται, σήμερα, από το Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη.

11:00 ΙΑΜΑΤΑ (ΜΕΡΟΣ Α΄)

Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Κώστας Παππάς, πραγματοποιεί ένα οδοιπορικό στις ιαματικές πηγές της Ελλάδος. Παρουσιάζονται ιστορικά στοιχεία, τα οφέλη των ιαματικών πηγών καθώς και η κατάσταση που επικρατεί σήμερα. Το θέμα, σήμερα είναι: «Ιστορικά στοιχεία για τις ιαματικές πηγές της Ελλάδος».

12:00 ΑΓΙΑΣΜΑΤΑ (ΜΕΡΟΣ Α΄)

Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Βασίλης Σπυρόπουλος, πραγματοποιεί ένα οδοιπορικό στα αγιάσματα της Ελλάδος. Παρουσιάζονται ιστορικά στοιχεία, καθώς και η κατάσταση που επικρατεί σήμερα. Το θέμα, σήμερα είναι: «Εισαγωγή στα Αγιάσματα της Ελλάδος».


13:00 ΙΑΜΑΤΑ (ΜΕΡΟΣ Β΄)

Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Κώστας Παππάς, πραγματοποιεί ένα οδοιπορικό στις ιαματικές πηγές της Ελλάδος. Παρουσιάζονται ιστορικά στοιχεία, τα οφέλη των ιαματικών πηγών καθώς και η κατάσταση που επικρατεί σήμερα. Το θέμα, σήμερα είναι: «Οι ιαματικές πηγές Καϊάφα στην Ηλεία».

14:30 ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ

Στη σειρά εκπομπών «Αναγνώσματα», ο Θεόδωρος Ιγνατιάδης διαβάζει Ι. Μ. Χατζηφώτη : «Μονές του Αγίου Όρους».

15:00 ΑΓΙΑΣΜΑΤΑ (ΜΕΡΟΣ Β΄)

Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Βασίλης Σπυρόπουλος, πραγματοποιεί ένα οδοιπορικό στα αγιάσματα της Ελλάδος. Παρουσιάζονται ιστορικά στοιχεία, καθώς και η κατάσταση που επικρατεί σήμερα. Το θέμα, σήμερα είναι: «Τα Αγιάσματα του Αγίου Όρους».

17:00 ΙΑΜΑΤΑ (ΜΕΡΟΣ Γ΄)

Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Αντώνης Γιαννακόπουλος, πραγματοποιεί ένα οδοιπορικό στις ιαματικές πηγές της Ελλάδος. Παρουσιάζονται ιστορικά στοιχεία, τα οφέλη των ιαματικών πηγών καθώς και η κατάσταση που επικρατεί σήμερα. Το θέμα, σήμερα είναι: «Οι ιαματικές πηγές της λίμνης Βουλιαγμένης».

19:00 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ

Η ακολουθία του Εσπερινού μεταδίδεται, σήμερα, από το Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη.

20:00 ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΚΟΥΤΛΟΥΜΟΥΣΙΟΥ (Ε)

Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Δημήτρης Κοσμόπουλος, αναφέρεται στην ιστορία και στη πνευματική πορεία της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου. Καλεσμένος είναι ο ιερομόναχος Χρυσόστομος Κουτλουμουσιανός.

21:30 ΠΑΡΑΛΟΓΕΣ (Ε)

Στην αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, ο Δημήτρης Ριζούλης παρουσιάζει τις παραλογές στο δημοτικό τραγούδι. Σήμερα, το θέμα είναι: «Οι γνωστότερες παραλογές και η ανάλυση των στίχων τους. Μέρος Δ΄».

22:00 Η ΠΙΣΤΗ, Η ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ (Ε)

Στην αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, ο Κωνσταντίνος Παππάς, αναφέρεται στα μεγάλα θέματα της πίστης, της αγάπης και του θανάτου στο δημοτικό τραγούδι. Σήμερα, το θέμα είναι: «Η ¶λωση στο δημοτικό τραγούδι». Καλεσμένος είναι ο κ. Βασίλης Κασούρας, μουσικός και ερευνητής του δημοτικού τραγουδιού.

23:00 ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ 89,5 (Ε)

Ο Δημήτρης Κοσμόπουλος διαβάζει το βιβλίο: «Παραμύθι Χωρίς Όνομα» της Πηνελόπης Δέλτα. Εκδόσεις: Βιβλιοπωλείο της Εστίας.

03:00 Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ (Ε)

Στην αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, ο Κωνσταντίνος Μπλάθρας, επιχειρεί να παρουσιάσει την Ελληνική ιστορία όπως αυτή αναδεικνύεται μέσα από το δημοτικό τραγούδι. Σήμερα, το θέμα είναι: «Θρήνοι της Αλώσεως». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ