2013-07-15 08:02:05
Φωτογραφία για Ευρωπαϊκό: «Χάλκινος» ο Μάστορας
Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Αντώνης Μάστορας στον τελικό του ύψους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων στο Τάμπερε.

Ο αθλητής μας πήρε την τρίτη θέση με καλύτερο άλμα στα 2,26 μ., επίδοση που αποτελεί ρεκόρ του, για τον ανοικτό στίβο. Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι ξεκίνησε τον αγώνα του στα 2,14 μ. και συνέχισε δύο απώλειες στα 2,18 μ., έχασε ένα άλμα στα 2,21 μ., ξεπέρασε με την πρώτη τα 2,24 μ. και 2,26 μ. και έχασε το 2,28 μέτρα. Αυτό ήταν το δεύτερο μετάλλιο της χώρας στη διοργάνωση, καθώς είχε προηγηθεί το χάλκινο της Καρακατσάνη στα 10.000 μ. και το 22ο στην ιστορία της χώρας στο θεσμό.

Ο Μάστορας είναι ο πρώτος άνδρας που κατακτά μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων, στο παρελθόν έχει πάρει μετάλλιο στη διοργάνωση η Τόνια Στεργίου. Ο αθλητής μας το χειμώνα είχε καταλάβει την τέταρτη θέση στο Ευρωπαϊκό κλειστού και πλέον μπορεί να σκέφτεται τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο της Μόσχας.

Την μεγάλη έκπληξη έκανε ο Ολλανδός Ντουέ Σμιθ με 2,28 μ., που κατάφερε να αφήσει στη δεύτερη θέση τον Ρώσο Τσιπλιάκοφ (2,28 μ.) που ήταν το μεγάλο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο. Η νέα γενιά αθλητών δηλώνει δυναμικά το παρών της και στέλνει το μήνυμα για το μέλλον του ελληνικού στίβου. Μήνυμα που είναι θετικό, καθώς υπάρχουν αθλητές με ικανότητα να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.
Allinsports
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ