2013-07-15 20:14:05
Φωτογραφία για Πάτρα: Στα χέρια ξένων οίκων σπίτια και οικόπεδα 250 Πατρινών που χρωστάνε δάνεια
Θύματα κερδοσκόπων και οίκων από το εξωτερικό έχουν πέσει δεκάδες δανειολήπτες από την Πάτρα και την Αχαΐα, όπως προσκόπτει... από τα πρώτα στοιχεία που έχει στην διάθεσή του το παράρτημα της ΕΚΠΟΙΖΩ στην Πάτρα.

Σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν από την έρευνα του PatrasTimes.gr, οι κερδοσκόποι με τον μανδύα οίκων του εξωτερικού, δεν έχασαν χρόνο και άπλωσαν τα πλοκάμια τους και στην περιοχή, αγοράζοντας έναντι πινακίου φακής δάνεια που έχουν πάρει Αχαιοί και οι οποίοι αδυνατούν να καλύψουν, έχοντας παράλληλα υποθηκεύσει δομημένη ή αδόμητη ακίνητη περιουσία.

Αυτά τα επισφαλή χαρτοφυλάκια έχουν αγοραστεί στο 30% της αξίας τους, με τους ξένους να υπολογίζουν πως όταν λήξει η κρίση, θα έχουν στην κατοχή τους ένα πακέτο από φιλέτα (σπίτια και οικόπεδα), τα οποία βρίσκονται σε πλεονεκτικές θέσεις στην Αχαΐα αλλά και σε Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία ακόμα και σε νησιά του Ιονίου.


Από τους 5.000 δανειολήπτες που έχουν ζητήσει την βοήθεια του γραφείου της ΕΚΠΟΙΖΩ στην Πάτρα , προκειμένου να γλυτώσουν από τη μέγγενη των τραπεζών, ένα ποσοστό της τάξης του 5% με έκπληξη ανακάλυψε κάποια στιγμή, πως τα δάνειά του και οι υποθήκες που έχει βάλει, έχουν περάσει στα χέρια ξένων οίκων, που εδρεύουν τόσο στην Αμερική όσο και σε χώρες της κεντρικής και της Βόρειας Ευρώπης.

Σε απόλυτους αριθμούς 250 πατρινοί βρέθηκαν μέσα σε μια ημέρα να χρωστάνε σε ξένους οίκους, με τα ακίνητα που έχουν βάλει υποθήκη – σε πολλές των περιπτώσεων πρόκειται για μοναδικά φιλέτα – να βρίσκονται ανά πάσα στιγμή στα χέρια των ξένων funds.

Το πρόβλημα επαλήθευσε μιλώντας στους patrastimes ο υπεύθυνος του γραφείου της ΕΚΠΟΙΖΩ στην Πάτρα κ. Νικολαδάκης ο οποίος αποκάλυψε πως το πραγματικό μέγεθος του προβλήματος δεν έχει γίνει ακόμα αντιληπτό σε όλη του την έκταση και σε ότι αφορά στους δανειολήπτες της περιοχής.

patrastimes.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ