2013-07-15 21:33:09
Φωτογραφία για Διαρκείς διαβουλεύσεις Αθήνας-Λευκωσίας αποφάσισαν Βενιζέλος και Κασουλίδης
Την πολιτική βούληση για τη δημιουργία ενός «μηχανισμού διαρκών διαβουλεύσεων σε όλο το πλέγμα των διμερών ή των πολυμερών σχέσεων» ανάμεσα... σε Αθήνα και Λευκωσία εξέφρασαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Βαγγέλης Βενιζέλος και ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ι.Κασουλίδης.

Λίγες μέρες μετά τη συνάντηση που είχαν στη Λευκωσία και λίγες μέρες πριν τη συνάντηση που θα έχουν εκ νέου στη Μαγιόρκα -σε μια σύνοδο για το μέλλον της Ευρώπης- οι δύο υπουργοί, όπως σημείωσε ο κ. Βενιζέλος, συζήτησαν το Κυπριακό (ενόψει και της επικείμενης συνόδου του Εθνικού Συμβουλίου στη Λευκωσία), τις ευρωπαϊκές αλλά και τις περιφερειακές εξελίξεις, καθώς και διμερή ζητήματα.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι οι διαβουλεύσεις θα γίνονται «τακτικά και συστηματικά», ενώ ο κ. Κασουλίδης σημείωσε ότι επιθυμία είναι να επανέλθει η συνεργασία στο πρότυπο της προ-ενταξιακής περιόδου της Κύπρου, όταν η Ελλάδα συνεργάστηκε πολύ στενά με τη Λευκωσία για την προσχώρησή της στην ΕΕ.


Σε ερώτηση για το φυσικό αέριο, ο κ. Κασουλίδης παρέπεμψε στις συνθήκες ίδρυσης της ΕΟΚ για να τονίσει την ευχή του, όπως τότε ο άνθρακας και χάλυβας έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στη γέννηση της ΕΟΚ, έτσι και τώρα προσδοκάται να διαδραματίσει ανάλογο ιστορικό ρόλο το φυσικό αέριο.

Αναφορικά με την επικείμενη επίσκεψη του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στις ΗΠΑ, ο κ. Βενιζέλος, μιλώντας εκ μέρους της κυβέρνησης, σημείωσε ότι το Κυπριακό τίθεται σε κάθε διεθνή επαφή ελλήνων αξιωματούχων, ενώ, αναφερόμενος στη σημερινή επέτειο του πραξικοπήματος, υπογράμμισε την αξία των «πικρών διδαγμάτων της ιστορίας».

Στο ίδιο θέμα, ο κ. Κασουλίδης τόνισε την πρόταξη της ευχής «η επόμενη γενιά να μην υποφέρει τα λάθη της δικής μας γενιάς».
Τα Νέα
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ