2013-07-15 23:30:06
Φωτογραφία για Ο Valentino Rossi είναι ο μακροβιότερος νικητής στα MotoGP
Κερδίζει επί 12 χρόνια και 355 ημέρες

Η νίκη του 34χρονου Valentino Rossi στο Assen χαρακτηρίστηκε αμέσως από τα media ως ιστορική. Και ήταν πράγματι, καθώς αποτέλεσε τον 80ό θρίαμβο του ιταλού αστέρα στη μεγάλη κατηγορία.

Ωστόσο η νίκη αυτή φέρνει και άλλες δάφνες στον 9 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή.

Η πρώτη του νίκη στα GP500 (προκάτοχο των MotoGP) ήρθε το 2000 στο Donington Park της Μεγάλης Βρετανίας. Οπότε η νίκη του 2013 στην ολλανδική πίστα απέχει ακριβώς 12 χρόνια και 355 ημέρες.

Είναι το μεγαλύτερο διάστημα νικών για αναβάτη της μεγάλης κατηγορίας και έτσι ο Rossi κατακτά και αυτή τη στατιστική: είναι πλέον ο μακροβιότερος νικητής των GP500/MotoGP.

Προηγουμένως το ρεκόρ κατείχε ο βραζιλιάνος άσσος Alex Barros με 11 χρόνια και 204 ημέρες μεταξύ πρώτης και τελευταίας του νίκης. Τώρα ο Barros έρχεται δεύτερος στη σχετική στατιστική, με τρίτο τον Phil Read με 11 χρόνια και 16 ημέρες.


Το ρεκόρ βέβαια αναμένεται να διευρυνθεί με την επόμενη νίκη του Vale, η οποία σίγουρα θα έρθει, καθώς έχει ακόμη ενάμιση χρόνο συμβόλαιο με την εργοστασιακή ομάδα της Yamaha.

Ο Ιταλός μέγα-αστέρας ετοιμάζεται να καταρρίψει και ένα ακόμη σχετικό ρεκόρ. Αυτό του μακροβιότερου νικητή GP σε όλες τις κατηγορίες. Για την ώρα το κατέχει ο Loris Capirossi που έχει αποσυρθεί από τους αγώνες: 17 χρόνια και 49 ημέρες.

Εάν όμως ο Rossi ξανακερδίσει από τη Sepang και μετά (13 Οκτωβρίου), θα τον ξεπεράσει. Ως τώρα ο Rossi έχει ατομικό ρεκόρ 16 χρόνια και 345 ημέρες. Η πρώτη του νίκη σε GP125 καταγράφηκε στο Brno της Τσεχίας το 1996.
πηγή
autocarnet.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ