2013-07-16 14:08:56
Φωτογραφία για Φως στο τούνελ για τη Sauber
Βγαίνει, όπως όλα δείχνουν, από τη δυσχερή οικονομική θέση στην οποία είχε περιέλθει τον τελευταίο καιρό η Sauber, η οποία ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τρεις μεγάλες εταιρείες από τη Ρωσία. 

Πρόκειται για μια συνεργασία που όπως αναφέρει το ελβετικό team εξασφαλίζει το μέλλον του στη Formula 1.

«Με χαρά ανακοινώνουμε τη συνεργασία ανάμεσα στα Investment Corporation International Fund, State Fund of Development of Northwest Russian Federation και Ινστιτούτο Αεροπορικής Τεχνολογίας με τη Sauber Motorsport AG, που ενσωματώνει την προώθηση της Formula 1 στη Ρωσία και την από κοινού ανάπτυξη υψηλών τεχνολογικών λύσεων. Από το Ινστιτούτο Αεροπορικής Τεχνολογίας, το κορυφαίο ερευνητικό ινστιτούτο στη Ρωσία, η Sauber θα επωφεληθεί από την προηγμένη τεχνογνωσία των καλύτερων Ρώσων μηχανικών και επιστημόνων. Ο σκοπός της συνεργασίας είναι να ανοίξουν νέες προοπτικές και ευκαιρίες εσόδων, εμπορευματοποιώντας τις από τεχνολογίες που θα αναπτυχθούν από κοινού», αναφέρει η ανακοίνωση της ομάδας.

Στο πλαίσιο της νέας αυτής συνεργασίας ο 17χρονος Ρώσος οδηγός Sergei Sirotkin εντάσσεται στο πρόγραμμα εξέλιξης νέων οδηγών της Sauber με την προοπτική να βρει το δρόμο του προς τη Formula 1, ίσως και από την επόμενη σεζόν.

Η εμπλοκή των Ρώσων στη Formula 1 γίνεται όλο και μεγαλύτερη, με το πρώτο GP της Ρωσίας να είναι προγραμματισμένο για το 2014 στην υπό κατασκευή πίστα του Sochi.

Βy: Δημήτρης Παγκίδης
f1-madness
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ