2013-07-16 14:15:05
Φωτογραφία για ΠΕΑΛΣ: Σε δρόμο επίλυσης φαίνεται να βρίσκεται ένα ακόμη αίτημά μας
Όπως ενημερωθήκαμε, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, υπέγραψε το σχετικό π.δ. αναφορικά με την τροποποίηση των διατάξεων του β.δ. 160/1970 «Περί Ταμείου Αρωγής Λιμενικού Σώματος», το οποίο και προωθείται για υπογραφή από τους συναρμόδιους Υπουργούς.

Αναλυτικότερα, με τις διατάξεις του ως άνω π.δ.:

- επιτυγχάνεται η κατά τρόπο δίκαιο και χωρίς διακριτική μεταχείριση μεταξύ παλαιών και νέων μετόχων, προσδοκία καταβολής του εφάπαξ βοηθήματος στη βάση των εισφορών τους, για πλέον των 25 ετών μετοχικής σχέσης, ενώ παράλληλα τα στελέχη ΛΣ τα οποία έχουν συμπληρώσει ή συμπληρώνουν εφεξής τις υποχρεώσεις τους, ως προς τον χρόνο παραμονής τους στις τάξεις του Σώματος, αποκτούν κίνητρα για παραμονή στο Σώμα.

- εξασφαλίζεται ο εξορθολογισμός των παροχών του Ταμείου και η προστασία της βιωσιμότητας αυτού, αναφορικά με τις περιπτώσεις διοικητικών αποκαταστάσεων, εξαιρουμένων των στελεχών που επανέρχονται πράγματι στην ενέργεια και αναλαμβάνουν καθήκοντα.


Αν και η ελληνική πολιτεία, με τις επιλογές της, κάθε άλλο παρά έδειχνε να στηρίζει αυτούς που παρέμεναν εργαζόμενοι, με τη νέα προωθούμενη ρύθμιση, φαίνεται αυτό να αλλάζει προς στιγμή, αφού πλέον ενσκήπτει με ενδιαφέρον σε όσους συνεχίζουν να εργάζονται και να προσφέρουν, παρά τα αλλεπάλληλα χτυπήματα που δέχονται από τις άδικες οικονομικές πολιτικές των τελευταίων χρόνων.

Εμείς από την πλευρά μας, ευχόμαστε η επιτυχής ολοκλήρωση του νέου π.δ. να αποτελέσει την απαρχή μιας διαφορετικής αντίληψης για την επικράτηση του αυτονόητου και της δικαιοσύνης.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Δημήτριος ΣΑΪΤΑΚΗΣ

Ο Γενικός Γραμματέας

Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ

pealsblog.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ