2013-07-17 14:18:04
Φωτογραφία για Επιτέλους διοίκηση στα ΕΑΣ
του Λ. Λιγουριώτη

Μετά το δημοσίευμα- καταγγελία του OnAlert έσπευσε το Υπουργείο Οικονομικών να στείλει τον διορισμό της διοίκησης των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ ) στην Βουλή και προγραμματίστηκε η σχετική διαδικασία... παρουσίας της στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή για την Παρασκευή 19/7/2013 ώρα 14.00 μμ.

Τα νέα πρόσωπα είναι ο κ. Γιάννης Δεμίρης ως Πρόεδρος και ο κ. Σωτήρης Χριστογιάννης ως Διευθύνων Σύμβουλος.

Να σημειωθεί ότι τα ΕΑΣ είναι χωρίς διοίκηση ουσιαστικά από τον Φεβρουάριο του 2013, δηλαδή όταν το Υπουργείο Οικονομικών είχε ανακοινώσει τον διορισμό του κ. Χριστογιάννη με συνέπεια ο πρώην Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος κ. Πιλάλης να είναι σε παραίτηση. Δηλαδή για περίπου πέντε μήνες η αμυντική αυτή βιομηχανία παρέμενε χωρίς διοίκηση με συνέπειες βέβαια στην αύξηση των ελλειμμάτων της.

Μπλόκο στην χρηματοδότηση

Να προσθέσουμε εδώ ότι εξακολουθεί βέβαια να ισχύει η ουσιαστική άρνηση των κκ. Στουρνάρα και Σταικούρα να μην υλοποιούν την εντολή Σαμαρά για χρηματοδότηση της εταιρίας- θέση που τους έχει μεταφερθεί και σε σύσκεψη από την ΑΝΥΕΘΑ κ. Φωφη Γεννηματά, μετά από συνεννόησή της με τον Υπουργό Επικρατείας κ Σταμάτη. Το ερώτημα για τις προθέσεις του Υπουργείου Οικονομικών και του ΤΑΙΠΕΔ για τις κρατικές αμυντικές βιομηχανίες παραμένουν.

Το εφεύρημα

Το εφεύρημα του Υπουργείου Οικονομικών και του ΤΑΙΠΕΔ για (δυνητική) συγχώνευση των ΕΑΣ-ΕΑΒ-ΕΛΒΟ είναι σε αυτή την φάση χωρίς στοιχειώδη μελέτη και προκαλεί πρόσθετα ερωτήματα σε τι ακριβώς στοχεύει η επιμονή. Αν υπάρχει πλήρης μελέτη ας την παρουσιάσουν και στο συναρμόδιο Υπ Αμυνας, στις διοικήσεις, στους εργαζόμενους , σε συμβούλους κ.ο.κ. Και αυτό καθώς ο Πρωθυπουργός,μετά τη ΕΡΤ , φέρεται να έχει αποκλείσει τα ...''αποφασίζουμε και διατάσσουμε'' που επιχειρούν να του πλασάρουν κάποιοι σύμβουλοι,όπως λέγεται. 'Η κάποιοι ...τζιτζιφιόγκοι, κατά τον φίλο και συνομιλητή του - στέλεχος της ΝΔ - κ. Φαήλο Κρανιδιώτη... Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ