2013-07-18 01:21:04
Φωτογραφία για «Σημαντική για τον τουρισμό η μείωση του ΦΠΑ»
«Η μείωση του ΦΠΑ είναι σημαντική για τον τουρισμό γιατί ενισχύει την ανταγωνιστικότητά μας, ειδικά σε μια περίοδο που αυτό είναι... το μεγάλο ζητούμενο. Θα δούμε πώς θα εφαρμοστεί αυτό το μέτρο εντός του 2013 και ελπίζουμε πως όλοι θα συμβάλουν ώστε να μπορέσει αυτό το μέτρο να γίνει μόνιμο και να μπορέσει να δώσει την ώθηση στον κλάδο της εστίασης και στον τουρισμό».

Αυτό τόνισε η υπουργός Τουρισμού, κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη σε συνέντευξή της στην τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι τώρα απομένει στον ιδιωτικό τομέα και στους επιχειρηματίες να δείξουν ότι αυτή η μείωση -η οποία σε πρώτη φάση θα οδηγήσει και σε μείωση στα έσοδα του κράτους- θα μπορέσει να δώσει τέτοια ώθηση στην κατανάλωση ώστε να ισοσκελιστεί η άμεση μείωση στα έσοδα.

Η κα. Κεφαλογιάννη απαντώντας σε ερώτηση αν αναμένεται και μείωση του ΦΠΑ στα τουριστικά πακέτα, σημείωσε: «Θα πρέπει να βοηθήσουμε όλοι ώστε αυτό το μέτρο να λειτουργήσει θετικά, γιατί αυτό θα βοηθήσει στην ενίσχυση της επιχειρηματολογίας για την περαιτέρω μείωση των φορολογικών συντελεστών στο τουριστικό πακέτο
. Μην ξεχνάμε ωστόσο ότι ο ΦΠΑ στη διαμονή είναι πολύ χαμηλός και ως χώρα έχουμε κρατηθεί σε πολύ ανταγωνιστικά επίπεδα. Σίγουρα υπάρχουν και άλλες υπηρεσίες στον τουρισμό για τις οποίες θα θέλαμε -και επιδιώκουμε- να δούμε στο μέλλον μείωση των φορολογικών συντελεστών».

Το θέμα της ελάφρυνσης της φορολόγησης είναι γενικότερος στόχος της κυβέρνησης, προσέθεσε χαρακτηριστικά.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ