2013-07-18 01:32:04
Φωτογραφία για Συναντήσεις ΚΕΔΕ με Μεϊμαράκη και εκπροσώπους κομμάτων
Διαδοχικές συναντήσεις στη Βουλή με τον πρόεδρο Ευ. Μεϊμαράκη και τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των κομμάτων είχε σήμερα αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ επαναλαμβάνοντας το αίτημα για... απόσυρση των διατάξεων του πολυνομοσχεδίου που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ζήτησε επίσης αξιολόγηση εξπρές από ανεξάρτητη επιτροπή όλων των υπουργείων, των φορέων τους, των περιφερειών και των δήμων.

Οι εκπρόσωποι της ΚΕΔΕ ζήτησαν επίσης από τα κόμματα να στηρίξουν τις θέσεις της Αυτοδιοίκησης δεδομένου ότι, όπως εξήγησαν, «παραβιάζεται βασική συνταγματική αρχή που απαγορεύει την κατάργηση αρμοδιοτήτων της Αυτοδιοίκησης και την επιστροφή τους στο κράτος, μάλιστα, χωρίς αιτιολογημένους λόγους και χωρίς να προκύπτει δημοσιονομικό όφελος».

Τόνισαν ακόμη -βάσει και της έκθεσης της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής- ότι με τις νέες προβλέψεις για το Παρατηρητήριο, «παραβιάζεται η συνταγματικά κατοχυρωμένη διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια των ΟΤΑ και οι δήμοι ουσιαστικά τίθενται σε πλήρη επιτροπεία».

Το πρωί οι αιρετοί της χώρας πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στη Βουλή.

Το απόγευμα αντιπροσωπεία των δημάρχων θα παραστεί στη Βουλή, ενώ τις αμέσως επόμενες ημέρες θα συνεδριάσει εκ νέου το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ για να αξιολογήσει τα νέα δεδομένα και να καταλήξει σε νέες αποφάσεις.
dealnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ