2013-07-18 01:43:06
Φωτογραφία για Μεγάλη διαδήλωση των παραγωγών της ΔΩΔΩΝΗ
Οι κτηνοτρόφοι της Ηπείρου σήμερα, ημέρα Τετάρτη 17/7 ήταν συνεπείς στο ραντεβού τους και κατ έκλεισαν το χώρο μέσα και έξω από τη Δωδώνη για την προγραμματισμένη διαμαρτυρία του γνωστού προβλήματος για τα οφειλώμενα των τεσσάρων τελευταίων μηνών για το γάλα που εισκόμισαν στη βιομηχανία. Αυτή τη φορά οι κτηνοτρόφοι ήταν απ' όλη την Ήπειρο ενωμένοι και μακριά από κόμματα και πολιτικές επιρροές. Ήταν παρόντες εκπρόσωποι απ' όλους σχεδόν τους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς φορείς. Στην αρχή έγιναν πολλές ομιλίες από απλούς παραγωγούς από όλη την Ήπειρο, αλλά και τους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών φορέων.

Όταν δε εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Ε.Α.Σ.Ι κ. Χ. Μπαλντογιάννης αποδοκιμάστηκε έντονα γιατί πλέον θεωρείτε άνθρωπος της διοίκησης και όχι εκπρόσωπος των παραγωγών. Μετά από πολλές απειλές των διαδηλωτών, ότι θα εισέλθουν βίαια στο χώρο των γραφείων για να συναντήσουν ανθρώπους της διοίκησης για να πάρουν μια σαφή απάντηση για τα προβλήματα τους, κατέβηκαν ο κ.Βιτάλης και ο τεχνικός διευθυντής κ
. Κάφαλης εκ μέρους της διοίκησης. Απευθυνόμενοι προς τους διαδηλωτές ανέφεραν το γνωστό πλέον στερεότυπο, ότι η βιομηχανία προσπαθεί να εξασφαλίσει δανειοδότηση για να τους εξοφλήσει. Ακόμη προσθέσανε ότι τα χρήματα που εισπράττει από τους πελάτες της, τα προωθεί κατευθείαν στους παραγωγούς. Αυτό εξόργισε πολύ τους διαδηλωτές. Οι εκπρόσωποι των διαδηλωτών μετά από σύντομη σύσκεψη αποφάσισαν να κλείσουν συμβολικά την Εθνική Οδό Ιωαννίνων-Ηγουμενίτσας έξω από το εργοστάσιο για μισή περίπου ώρα, καθώς επίσης και μέσω των νομικών συμβούλων των συνεταιρισμών τους να στείλουν εξώδικο για την εξόφληση των οφειλομένων μέχρι την επόμενη Τετάρτη 24/7, ειδάλλως αν δε συμβεί αυτό θα προχωρήσουν σε κατάληψη διαρκείας του εργοστασίου την Παρασκευή 26/7. Οι διαδηλωτές αποχώρησαν ύστερα από το χώρο του εργοστασίου και συνέχισαν τη διαμαρτυρία τους στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων και συγκεκριμένα έξω από την περιφέρεια Ηπείρου.

Ακολουθεί το βίντεο:

kourentagate.blogspot.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ