2013-07-18 18:09:22
Φωτογραφία για Οριστικά στους αδύναμους ο ΠΑΟΚ - Αναστολή και όχι δικαίωση για την Φενέρ
Η Φενέρμπαχτσε ενημέρωσε επίσημα το Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης στο οποίο είναι εισηγμένη ότι η υπόθεσή της θα εκδικαστεί από το CAS στις 28 Αυγούστου και ότι θα συμμετάσχει στην κλήρωση του 3ου προκριματικού του Champions League την Παρασκευή (18/07, 13:00).

"Το CAS μπλόκαρε την απόφαση της UEFA να αποκλείσει τη Φενέρμπαχτσε από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για 2 χρόνια",  αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που εκδόθηκε στο τουρκικό χρηματιστήριο, με την οποία επιβεβαιώνονται οι δηλώσεις του πρόεδρου του τουρκικού συλλόγου, Αζίζ Γιλντιρίμ, ο οποίος είχε αποκαλύψει νωρίτερα τις εξελίξεις.

Οι ιθύνοντες του τουρκικού συλλόγου, μάλιστα, ενημέρωσαν ήδη το ποδοσφαιρικό τμήμα, με τους παίκτες και τον προπονητή Ερσούν Γιανάλ για τα τεκταινόμενα.

Η απόφαση του Αθλητικού Διαιτητικού Δικαστηρίου της Λοζάνης αναφέρει ότι η υπόθεση θα εκδικαστεί στα τέλη Αυγούστου (28 για τη Φενέρμπαχτσε, 30 για την Μπεσίκτας) και ότι μέχρι τότε αναστέλλεται οποιαδήποτε τιμωρία της UEFA.


Οι άνθρωποι της Φενέρμπαχτσε ετοιμάζονται για την κλήρωση της Νιόν που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή.

Ισχυροί

Λιόν 95.800

Ζενίτ 70.766

Αϊντχόφεν 64.945

Μέταλιστ 62.451

Φενέρμπαχτσε 46.400

Ανίσχυροι

ΠΑΟΚ 28.800

Ζάλτσμπουργκ 28.075

Νόρτζελαντ 14.900

Γκρασχόπερ 7.285

Ζούλτε Βάρεγκεμ 6.880

Οι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ

Σε αυτήν κλήρωση, η Φενέρμπαχτσε θα τοποθετηθεί στο γκρουπ των ισχυρών παίρνοντας τη θέση του ΠΑΟΚ. Ο "δικέφαλος του βορρά" υποβιβάζεται στους ανίσχυρους, με συνέπεια οι Τούρκοι να αποτελούν πιθανοί αντίπαλοί του.

Οι υπόλοιποι 4 πιθανοί αντίπαλοι είναι η Λιόν, η Ζενίτ, η Αϊντχόφεν και η Μέταλιστ, ομάδες που διαθέτουν πολύ υψηλό συντελεστή και είναι πιθανό να βρίσκονται στο γκρουπ των ισχυρών και στον επόμενο γύρο, εφόσον προκριθούν.

Υπενθυμίζεται ότι τη θέση της Φενέρμπαχτσε στην κλήρωση είχε πάρει η Μπούρσασπορ, η οποία λόγω χαμηλού συντελεστή βρισκόταν στο γκρουπ των ανίσχυρων, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει θέση στους ισχυρούς.

Σημειώνεται ότι στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις επιστρέφει και η Μπεσίκτας, η οποία είχε τιμωρηθεί με ένα χρόνο αποκλεισμού λόγω της εμπλοκής της σε σκάνδαλο στημένων αγώνων. Η ομάδα της Κωνσταντινούπολης θα βρεθεί στο Europa League μαζί με την Μπούρσασπορ και την Τράμπζονσπορ, ενώ... χάνουν το προσωρινό ευρωπαϊκό "εισιτήριο" η Καϊσερίσπορ και η Κασίμπασα.
Allinsports
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ