2013-07-19 04:35:18
Φωτογραφία για Έχασε με σκορ 4-2 ο Ολυμπιακός
Στο βροχερό Σρουντς ο Ολυμπιακός δεν... υπήρχε στο γήπεδο στο πρώτο 20λεπτο βρέθηκε πίσω με 3-0, ξύπνησε αργά και τελικά έχασε με 4-2 από την Φράιμπουργκ! Θετικός ο Βάις. Τάτος και Ολαϊτάν οι σκόρερ.

Πως άρχισε ο Ολυμπιακός, δύσκολες οι συνθήκες

Αναφορικά με την αρχική ενδεκάδα του Ολυμπιακού ο Μέγιερι ήταν κάτω από τα δοκάρια, δεξί μπακ ο Σαλίνο, τα δύο στόπερ οι Μανωλάς, Κοντρέρας και το αριστερό μπακ ο Χολέμπας. Στον άξονα ήταν οι Μανιάτης, Φέισα και Σάμαρης (με τον Σάμαρη αμυντικό χαφ), στα άκρα οι Φουστέρ και Τσόρι Ντομίνγκες (και οι δύο συνέκλιναν όποτε χρειαζόταν προς το κέντρο) και στην κορυφή ο Μήτρογλου.

Οι Γερμανοί ξεκίνησαν τον αγώνα με τον Σβόλοφ κάτω από τα δοκάρια και τους Φερνάντες, Χάνκε, Μεχμέντι, Σμιντ, Σούστερ, Μούιτζα, Σοργκ, Γκίντερ, Κλάους και Χεν. H Φράιμπουργκ είχε στην άμυνά της τους Μουίτζα, Γκίντερ, Χεν και Σοργκ, στο κέντρο τους Κλάους, Σούστερ, Φερνάντες και Σμιντ και στην επίθεση τους Χάνκε και Μεχμέντι. Το ματς φιλοξενήθηκε στο γήπεδο του Σρουντς, 127 χλμ. μακριά από το Ζέεφελντ. Πρόκειται για ένα αθλητικό κέντρο που έχει χρησιμοποιηθεί κατά το παρελθόν από μεγάλες ομάδες.


Οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν και οι καλύτερες δυνατές καθώς υπήρχε καταρρακτώδη βροχή, αέρας και υγρασία. Και για τους δύο αντιπάλους ήταν και μία δυνατή και μία σημαντική αναμέτρηση για να "μετρήσουν" τις δυνάμεις τους. Λίγο πριν την έναρξη του αγώνα άρχισε να βρέχει με πολύ ένταση. Τόσο που το νερό έφτασε μέχρι ψηλά στις κερκίδες και στον χώρο εργασίας των δημοσιογράφων, προξενώντας προβλήματα. Το παιχνίδι παρακολούθησαν περίπου 200 και πλέον φίλαθλοι ενώ στο γήπεδο υπήρχαν και φίλοι του Ολυμπιακού -που έκαναν κάτι παραπάνω από αισθητή την παρουσία τους- αλλά και άνθρωποι από άλλες ομάδες.

Ένα εικοσάλεπτο που προκάλεσε προβλήματα Ένα 20λεπτο ήταν αρκετό για να φανούν οι αμυντικές αδυναμίες του Ολυμπιακού, ο οποίος στο δεύτερο και δυνατό του φιλικό ηττήθηκε 4-2 από την Φράιμπουργκ. Οι Γερμανοί πίεσαν, δημιούργησαν τρεις φάσεις και οι ερυθρόλευκοι μάζεψαν ισάριθμες φορές τη μπάλα από τα δίχτυα τους. Ομάδα χωρίς ταυτότητα στο Α' μέρος, με πολύ κακή ανασταλτική λειτουργία και τα λάθη διαδέχονταν το ένα το άλλο. Οι ερυθρόλευκοι παρουσίασαν δυο πρόσωπα, ένα πολύ άσχημο στο Α' μέρος και ένα ιδιαίτερα καλό στην επανάληψη, όπου έδεσαν στα μετόπισθεν, ο Βάις έκανε το κάτι παραπάνω και ο Ολαϊτάν άφησε υποσχέσεις πως μπορεί να δώσει λύσεις.

Κενά από παντού...

Αργές επιστροφές, μεγάλες αποστάσεις μεταξύ των γραμμών, αλλά και ολιγωρία στην άμυνα συνέθεταν το σκηνικό των 21 πρώτων λεπτών. Διάστημα στο οποίο η Φράιμπουργκ δέχθηκε τα δώρα των Πειραιωτών και σκόραρε τρεις φορές, δυο με τον Μεχμέντι (3', 21') και μια με τον Σμιντ (16'). Ο Μίτσελ μόλις στο πρώτο ημίωρο έβγαλε Κοντρέρας, Σάμαρη και Φουστέρ, περνώντας Παπαδόπουλο, Τάτο και Γκρέκο. Αμυντικά ο Ολυμπιακός δεν βλεπόταν, ωστόσο δημιουργικά... κάτι έκανε, είχε τρεις καλές προσπάθειες με Ντομίνγκες, Σάμαρη (μία σουτάρα στο 18') και Μανιάτη, ωστοσο ο Σβόλοφ, αλλά και το δοκάρι στέρησαν την ευκαιρία για ένα γκολ (στο 29' ήταν το σουτ του Μανιάτη που "τράνταξε" το δοκάρι). Ο Ολυμπιακός πήρε τον έλεγχο, είχε καλή κυκλοφορία, αλλά η μπάλα δύσκολα έφτασε στον Μήτρογλου. Ο διεθνής φορ τη δέχθηκε μόλις μια φορά από σέντρα του Τσόρι, αλλά η κεφαλιά του δεν βρήκε στόχο (στο 40').

Άρεσε ο Βάις, καλύτερος στο Β' μέρος

Ο Ολυμπιακός μπήκε μεταμορφωμένος στην επανάληψη, ο Μίτσελ άφησε μόνο τις τρεις αλλαγές και με το... καλημέρα ο Τάτος με προσωπική ενέργεια και μετά από τραγικό λάθος του γκολκίπερ της Φράιμπουργκ κατάφερε να μειώσει σε 3-1. Οι ερυθρόλευκοι πίεζαν ψηλά, είχαν καλή κυκλοφορία, αλλά τα μετόπισθεν... έμπαζαν! Ο Κάρολ έκανε τρελή γκέλα και αντί για ντρίμπλα στον Τσουπ μάζεψε τη μπάλα από τα δίχτυα. Ο Ιμπαγάσα με τον Σιώπη ανέβασαν την ομάδα, ο Βάις ήταν εξαιρετικός, αφού έκανε ό,τι ήθελε από τα δεξιά και ο Ολυμπιακός έφτασε πιο άνετα στην περιοχή της Φράιμπουργκ. Στο 73' ο Ολαϊτάν πέτυχε το πρώτο του τέρμα με τα ερυθρόλευκα διαμορφώνοντας το 4-2.

Καλός ο Τάτος, διάθεση οι μικροί

Ο Ολυμπιακός του A' μέρους δεν άρεσε καθόλου, τα αμυντικά κενά, η έλλειψη ταυτότητας, τα κενά στις γραμμές έδειξαν πως η ομάδα θέλει πολύ δουλειά, αλλά και προσθήκες, με τον Μίτσελ να ζητά τους παίκτες για το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας. Καλός στην επανάληψη, με τον Βάις να δίνει το κάτι παραπάνω, τους μικρούς να δείχνουν διάθεση και τον Ισπανό να... πονοκεφαλιάζει, μιας και ο Τάτος, αλλά και κάποιοι «κομμένοι» τα πήγαν πολύ καλά.

ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ: Σβόλοφ, Φερνάντες, Χάνκε, Μεχμεντί, Σμιντ, Σούστερ, Μούιτζα, Σοργκ, Γκίντερ, Κλάους, Χεν. Αγωνίστηκαν και οι Ντιανέ, Φράις, Γκουέντε, Ζουκ, Γκούντερ, Κοκελέν, Τζούλιεν, Σραμλ, Χέφλερ,

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγιερι (46’ Κάρολ), Σαλίνο (46’ Παπάζογλου), Χολέβας (46’ Λυκογιάννης, 70’ Καραγκούνης), Κοντρέρας (31’ Παπαδόπουλος, 70’ Σιώπης), Μανωλάς (46’ Σιόβας), Φέισα (46’ Μασάντο), Μανιάτης (46’ Ντε Βινσέντι), Σάμαρης (31’ Γκρέκο, 63’ Φετφατζίδης), Φουστέρ (31’ Τάτος, 63’ Ιμπαγάσα), Ντομίνγκεζ (46’ Βάις), Μήτρογλου (46’ Διαμαντάκος, 70’ Όλαϊτάν).
gazzetta.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ