2013-07-19 08:20:05
Φωτογραφία για «Μια πράσινη ιστορία»: το αμερικάνικο όνειρο ενός δαιμόνιου Έλληνα
Το «Green Story» είναι μια ταινία για το αμερικάνικο όνειρο και το ελληνικό δαιμόνιο.

Βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα η ταινία αφηγείται τη συναρπαστική διαδρομή του Βαν Βλαχάκη, ενός Έλληνα μετανάστη από την Κρήτη που κατάφερε με επινοητικότητα, διορατικότητα αλλά κυρίως με περιβαλλοντική ευαισθησία να ιδρύσει τη μεγαλύτερη εταιρεία οικολογικών απορρυπαντικών στην Αμερική.

Το ενδιαφέρον αυτό biopic γυρίστηκε στο Λος Άντζελες, το Σικάγο, το Ιλινόις και την Ελλάδα, με πρωταγωνιστή τον διάσημο ηθοποιό Ed O' Ross (Full Metal Jacket). Στην ταινία εμφανίζονται επίσης οι Billy Zane (Titanic), Malcolm McDowell (The Clockwork Orange), Shannon Elizabeth (American Pie), Annabella Sciorra (Sopranos) και Αλέξης Γεωργούλης (My Life in Ruins).

Πρόκειται για μια ιστορία γεμάτη μηνύματα και ελπίδα. Εντυπωσιάζει όχι μόνο το πείσμα κάποιου να τα καταφέρει, αλλά και το ήθος που διακατέχει τον χαρισματικό αυτό άνθρωπο.


Σε μια διαδρομή σπαρμένη με εμπόδια και πειρασμούς, ο Βαν Βλαχάκης είχε το θάρρος να διαγράψει το δικό του μονοπάτι και να διακριθεί. Αυτή ακριβώς η μάχη, η αποφασιστικότητα και κυρίως η περιβαλλοντική ευαισθησία εμπνέουν και αποδεικνύουν ότι οι πιο συγκλονιστικές ιστορίες είναι οι αληθινές ιστορίες. Η ερμηνεία του Ed O' Ross είναι λεπτοδουλεμένη με φροντίδα στις λεπτομέρειες όπως η προφορά του αλλά και οι σιωπές του.

Λίγα λόγια για τον δημιουργό

Ο Ευτύχιος Βλαχάκης έφυγε από την Ελλάδα πριν από πενήντα χρόνια με ελάχιστα χρήματα και έφτασε στην Αμερική με την ελπίδα για μια καλύτερη ζωή.

Εκεί κατάφερε όχι μόνο να ζήσει το αμερικάνικο όνειρο, αλλά και να δημιουργήσει την πανίσχυρη και διακεκριμένη Earth Friendly Products, έναν κολοσσό που παράγει φιλικά στο περιβάλλον απορρυπαντικά. Η ιστορία επικεντρώνεται στο σήμερα και παρακολουθεί τον γνωστό πια ως Βαν Βλαχάκη (Ed O'Ross), που έχει διαγνωστεί με καρκίνο, ενώ του απομένουν μερικοί μήνες ζωής.

Ο πρωταγωνιστής θυμάται τα πρώτα του βήματα, όταν ήταν ακόμα ένας φτωχός μετανάστης τη δεκαετία του '50 (George Finn) και αποφασίζει να κλείσει μια οικονομική συμφωνία που εμπεριέχει μεγάλο ρίσκο.
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ