2013-07-19 10:51:23
Φωτογραφία για Πάτρα: Σήμερα στο Πενταμελές Εφετείο η υπόθεση Tζιγγούνη
Η υπόθεση του μαιευτήρα Βασίλη Τζιγγούνη για πλαστές συνταγογραφήσεις έρχεται και πάλι στο ακροατήριο μετά την προσφυγή στον Άρειο Πάγο.

Ο μαιευτήρας προσέφυγε στον Άρειο Πάγο, που αναίρεσε την καταδικαστική απόφαση σε βάρος του από Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων τον Αύγουστο του 2010.

Το δικαστήριο τον είχε καταδικάσει σε κάθειρξη 10,5 ετών ως συνεργό σε απάτη και πλαστογραφία και τον βοηθό του Θανάση Παππά σε κάθειρξη 12,5 ετών και είχαν οδηγηθεί στη φυλακή.

Η αναίρεση της υπόθεσης έγινε μόνο για τον Βασίλη Τζιγγούνη, ύστερα από προσφυγή του συνηγόρου του Κ. Καραγεώργου.

Η δίκη ξεκίνησε στις 26 Ιουνίου, αλλά διεκόπη λόγω φορτωμένου πινακίου και αναμένεται να εκδικαστεί σήμερα.

Οι δικαστές του Αρείου Πάγου έκριναν ότι η υπόθεση πρέπει να αναιρεθεί για ουσιαστικούς και όχι για τυπικούς λόγους, θεωρώντας ότι η απόφαση δεν αιτιολογήθηκε επαρκώς από το δικαστήριο με βάση τα πραγματικά περιστατικά.


Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης "ο Βασίλης Τζιγγούνης γνώριζε την εγκληματική δραστηριότητα του συγκατηγορούμενού του και θέλησε να τον συνδράμει αποτελεσματικά πριν και κατά την τέλεση των παραπάνω πράξεων για την πραγμάτωση του σκοπού του, δεν αρκεί μόνο για τη θεμελίωση απλής συνέργειας, αλλά προϋποθέτει τη διαπίστωση αντικειμενικώς με βάση αποδειχθέντα πραγματικά περιστατικά της συνδρομής με την οποία ενισχύεται ή διευκολύνεται στην εκτέλεση της αποφασισθείσης πράξεως ο αυτουργός που ακολούθως θα συσχετιστεί με το υποκειμενικό στοιχείο της γνώσης".
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ