2013-07-19 13:33:04
Φωτογραφία για Επιστρέφουν οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες
Αργά αλλά σταθερά συνεχίζεται η επιστροφή των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες. Οι καταθέσεις στα τέλη Μαΐου αυξήθηκαν στα 163,39 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, τον Ιούνιο επέστρεψαν κεφάλαια ύψους 1 δισ. ευρώ στις τράπεζες, με τα υπόλοιπα των καταθέσεων νοικοκυριών και επιχειρήσεων να διαμορφώνονται στα επίπεδα των 164,3 δισ. ευρώ (τα επίσημα στοιχεία θα ανακοινωθούν στο τέλος του μήνα).

Οπως προκύπτει από τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, οι καταθέσεις στα τέλη Μαΐου αυξήθηκαν στα 163,39 δισ. ευρώ από 162,29 δισ. ευρώ τον Απρίλιο. Οι αποταμιεύσεις των νοικοκυριών ανήλθαν στα 136,9 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 87 δισ. ευρώ είναι τοποθετημένα σε καταθέσεις προθεσμίας.

Οι καταθέσεις των επιχειρήσεων διαμορφώνονται στα 27 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 9 δισ. είναι τοποθετημένα σε προθεσμιακούς λογαριασμούς.

Δημοσίευμα του Reuters κάνει αναφορά στις καταθέσεις ιδιωτών στον «ευπαθή Νότο» και σημειώνει ότι στην Ελλάδα τα υπόλοιπα των καταθέσεων έφτασαν στα χαμηλότερα επίπεδα το 2012, όταν είχε κορυφωθεί η αβεβαιότητα σχετικά με το μέλλον της χώρας στην Ευρωζώνη, ενώ πλέον έχουν επιστρέψει στις ελληνικές τράπεζες και καταγράφουν σταθεροποιητική πορεία.


Στην Κύπρο οι καταθέσεις σημείωσαν πτώση φέτος, στον απόηχο των δραματικών εξελίξεων για τη διάσωση του κυπριακού συστήματος. Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΚΤ, οι καταθέσεις στην Κύπρο μειώθηκαν κατά 1,9% τον Μάιο και διαμορφώθηκαν στα 40,53 δισ. ευρώ (ενώ κατά 7% είχαν μειωθεί τα υπόλοιπα και τον Απρίλιο 2013).
lamiastar.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ