2013-07-19 14:29:04
Φωτογραφία για Economist: Η Ελλάδα δεν θα πιάσει τους στόχους
Μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να μοιράζει μηνύματα αισιοδοξίας και δηλώσεις για ανάκαμψη της οικονομίας, όμως ο Economist έχει διαφορετική άποψη. Το βρετανικό περιοδικό γράφει ότι «η εύθραυστη ελληνική κυβέρνηση “έσπρωξε” καθυστερημένες μεταρρυθμίσεις στη Βουλή με εντολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ, αν και οι οργισμένοι διαδηλωτές στην πλατεία Συντάγματος ζητούν την παραίτησή της. Αυτό που διακυβεύεται είναι η εκταμίευση της δόσης των 6,8 δισ. ευρώ που τόσο απεγνωσμένα έχει ανάγκη η Ελλάδα».

«Ο κ. Σαμαράς έπρεπε να τραβήξει άσο από το μανίκι του για να κερδίσει τους διαφωνούντες» αναφέρει ο Economist και συμπληρώνει ότι «το ΙΟΒΕ, ένα οικονομικό think tank λέει πως το ελληνικό ΑΕΠ θα συρρικνωθεί κατά 5% το 2013, ποσοστό χειρότερο από τις αρχικές προβλέψεις του 4,6%. Η ανεργία από το 26,9% που είναι σήμερα αναμένεται να ανέλθει στο 30% τη νέα χρονιά και τα αποτελέσματα των ιδιωτικοποιήσεων είναι απογοητευτικά. Η Ελλάδα θα χάσει τους στόχους του 2013 με μεγάλη διαφορά».


«Ο βασικός ένοχος για την καθυστέρηση της ανάπτυξης είναι οι μεγαλύτερες από το αναμενόμενο περικοπές στις δημόσιες δαπάνες που ήταν απαραίτητες για να κρατήσουν το πρόγραμμα διάσωσης on track. Αυτές οι προβλέψεις δύσκολα θα ενισχύσουν την εμπιστοσύνη των Πορτογάλων και των Ελλήνων στην ορθότητα του προγράμματος ή θα πείσουν την υπόλοιπη Ευρωζώνη πως η λιτότητα αποδίδει. Σε καμία περίπτωση, επιπλέον, δεν πρόκειται να δικαιώσει τις ελπίδες των Βρυξελλών ότι η Πορτογαλία θα απομακρυνθεί από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα και θα ακολουθήσει το δρόμο της Ιρλανδίας που βγήκε από το πρόγραμμα διάσωσης. Καμία από τις δύο χώρες δεν είναι καν κοντά σε μια τέτοια προοπτική», σημειώνει αναφερόμενο και στην περίπτωση της Πορτογαλίας.

attikipress.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ