2013-07-19 17:17:04
Φωτογραφία για «Πρασινίζουν» οι δρόμοι στην Αττική
Την ανάπλαση, καθώς και τον καθαρισμό των νησίδων στις μεγαλύτερες οδικές αρτηρίες του αττικού λεκανοπεδίου ξεκινά με εντατικό ρυθμό η περιφέρεια Αττικής. Συνολικά θα αναμορφωθούν 600 χιλιόμετρα νησίδων που αντιστοιχούν σε περισσότερα από 1.000 στρέμματα πρασίνου.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων κλαδέματα, δίκτυα ποτίσματος, συντήρηση των φυτών και φύτεμα νέων, καθαρισμούς, αποκομιδή και μεταφορά των κλαδιών και των σκουπιδιών, φυτοπροστασία, λίπανση, αντιμετώπιση πυρκαγιών, αποψιλώσεις ξερών χόρτων, απομάκρυνση πεσμένων δέντρων κ.ά.

Ήδη έξι συνεργεία εργάζονται από το πρωί της Πέμπτης (18.7.2013) στα εξής σημεία:

* από Σταυρό Αγίας Παρασκευής προς τη Λεωφ. Λαυρίου

* στη Λεωφ. Μεσογείων από το Σταυρό προς την Αθήνα

* στη Λεωφ. Βουλιαγμένης από την Ηλιούπολη προς τη Γλυφάδα

* στο ύψος του ΣΕΦ: στον κόμβο του Κηφισού με την παραλιακή


* στην παλιά παραλιακή από ΣΕΦ προς Αθήνα

* Λεωφ. Αθηνών (Καβάλας) από Σπύρου Πάτση προς Χαϊδάρι

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό, «έγινε η αρχή για να αντιστρέψουμε την άθλια εικόνα που παρουσιάζουν οι νησίδες της Αττικής, η οποία οφείλεται στη γραφειοκρατία, στην κωλυσιεργία που έδειξε το κεντρικό κράτος τα τελευταία τρία χρόνια, αλλά και στην αδιαφορία όλων ημών των πολιτών που χρησιμοποιούμε τις νησίδες ως σκουπιδοτενεκέ».

Επίσης συμπλήρωσε ότι «πολύ σύντομα θα έχουμε τα πρώτα ορατά αποτελέσματα», σημειώνοντας ότι οι παρεμβάσεις αυτές θα αλλάξουν ριζικά την εικόνα των κεντρικών οδικών αρτηριών της Αττικής.

Το έργο «ΣΠ-01/12 Συντήρηση, βελτίωση και εγκατάσταση πρασίνου» στις νησίδες οδών αρμοδιότητας Διεύθυνσης Κατασκευών Έργων Συντήρησης Οδοποιίας Περιφέρειας Αττικής (ΔΚΕΣΟ) αναμένεται να ολοκληρωθεί σε ένα χρόνο, ενώ θα χρειασθούν επιπρόσθετα δύο μήνες για εργασίες επιτήρησης / άρσης επικινδυνότητας. Έχει προϋπολογισμό 5,5 εκατ. ευρώ, θα καλυφθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) και αφορά συνολικά περίπου 600 χιλιόμετρα νησίδων στις μεγαλύτερες οδικές αρτηρίες του Νομού Αττικής.
greenweek.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ