2013-07-19 17:16:10
Φωτογραφία για Eμπιστευόμαστε την Πρόεδρο... αλλά να εξαντλήσει τον Κανονισμό Λειτουργίας του Δ.Σ!
Συνάντηση μισής ώρα, με την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιάλειας, είχε το απόγευμα της Πέμπτης, ο Αρχηγός της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος,μετά από αίτημα της κ.Μαρίας Τσουκαλά, σχετικά με την κακή εικόνα την οποία εμφανίζει το Σώμα - κυρίως κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις - αλλά και τις άμεσες ή έμμεσες αμφισβητήσεις που έχουν αναπτυχθεί δημόσια στο πρόσωπό της και τον αιρετό ρόλο της ιδίας. Με αφορμή τα παραπάνω, ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Αιγιάλεια-Νέα Εποχή", σε γραπτή δήλωση που απέστειλε προς τον τοπικό Τύπο,τονίζει:

"Ανταποκριθήκαμε άμεσα,στις έκδηλες αγωνίες της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιάλειας, για το κλίμα και τον τρόπο διεξαγωγής των συνεδριάσεων του κυρίαρχου θεσμικού οργάνου του δήμου, αντιλαμβανόμενοι πλήρως, τις ανησυχίες της για τα όσα ευτράπελα έχουν καταγραφεί σ' αυτές, κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα της θητείας της.


Ζητήσαμε, ως Ελάσσων Αντιπολίτευση, να εφαρμοστεί ουσιαστικά ο Κανονισμός Λειτουργίας του Δ.Σ, καταθέτοντας,με απόλυτο τρόπο,τις εξής προτάσεις:

- Ενεργοποίηση κι εφαρμογή του άρθρου της αποβολής συμβούλου από το Δ.Σ, κατόπιν επίδειξης ανάρμοστης συμπεριφοράς.

- Αυστηρή τήρηση του προβλεπόμενου χρόνου εισηγήσεων και τοποθετήσεων,όλων ανεξαιρέτως των μελών του Σώματος,με έμφαση στους Αρχηγούς των Δημοτικών Παρατάξεων.

- Ορθή εφαρμογή της ώρας των ερωτήσεων προς τον Δήμαρχο και τη Δημοτική, όχι με την κατάθεση απόψεων αλλά με την υποβολή και μόνο, συγκεκριμένων ερωτημάτων που χρήζουν απαντήσεων.

- Ολιγόλεπτη διακοπή των συνεδριάσεων, ανά πάσα στιγμή, σε περίπτωση που η διεξαγωγή της συζήτησης "ξεφεύγει" επικίνδυνα, προς εκτόνωση της κατάστασης.

Στα παραπάνω, κατέστη δε ξεκάθαρο εκ μέρους μας,ότι εφεξής,σαν Ελάσσων Αντιπολίτευση, θα προτιμούμε την αποχώρησή μας από το Δημοτικό Συμβούλιο, μη επιθυμώντας να συμμετέχουμε σε συζητήσεις και συνεδριάσεις εκτός Κανονισμού Λειτουργίας του, που φτάνουν τα όρια της οχλαγωγίας ή και της ωμής αμφισβήτησης του "δημοκρατικού" τρόπου με τον οποίο το Προεδρείο διεξάγει αυτές".

Τέλος, ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος,αναφερόμενος στο πρόσωπο της Προέδρου του Δ.Σ κ. Μ.Τσουκαλά, δήλωσε:

"Αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες που καταβάλει τους τελευταίους επτά μήνες, για τυπικότερη αλλά και ουσιαστικότερη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, εμμένουμε στην στήριξή της, όπως και θεσμικά το πράξαμε διά των ψήφων μας στη διαδικασία εκλογής της.Εμπιστευόμαστε ανεπιφύλακτα την κ.Τσουκαλά και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, με κριτικό πνεύμα κι όχι βέβαια...άνευ όρων"!
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ