2013-07-19 20:22:03
Φωτογραφία για Ο Ν. Νικολόπουλος ζητά παραίτηση Αβραμόπουλου
από το Γραφείο Τύπου

Είναι πολύ δύσκολο να κατανοήσει ο ελληνικός λαός, γιατί στη συνάντηση που είχαν, ο Πρωθυπουργός, Α. Σαμαράς και ο Αντιπρόεδρος και Υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης, Ε. Βενιζέλος, με τον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών, Β. Σόϊμπλε, δεν τέθηκε, ούτε καν σε επίπεδο νύξης, το τεράστιο ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου.

Η συνάντηση του κ. Σόϊμπλε με την ελληνική ηγεσία ήταν πλήρης ρηματικών διακηρύξεων περί βοήθειας της Γερμανίας στην Ελλάδα, κλπ, κλπ, κατά ην διάρκειά της, ωστόσο, δεν ακούσαμε για την ουσία πολλών ζητημάτων, μεταξύ των οποίων και το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων, το οποίο υποτίθεται πως η κυβέρνηση προωθεί διεκδικώντας μετά από πολλά χρόνια τα οφειλόμενα των Γερμανών στην Ελλάδα, που υπολογίζονται σε ύψος πολλών δις ευρώ.Το θέμα, δεν αφορά μόνο τις μαρτυρικές περιοχές της χώρας, ούτε τους φορείς και τους πολίτες που ενεργά το ανακινούν και το διατηρούν «ζωντανό»
. Αφορά το σύνολο του ελληνικού λαού, ιδιαίτερα καθώς στην σημερινή συγκυρία θα μπορούσε να αποτελέσει ένα διαπραγματευτικό «χαρτί» στα χέρια της Ελλάδας, προκειμένου να την βγάλει από το μνημονιακό αδιέξοδο ή έστω να απαλύνει τον πόνο του λαού, ο οποίος αισθάνεται πως ζει σε μία νέου τύπου «γερμανική κατοχή», όπου οι υπόδουλοι Έλληνες κάνουν αυτό που θέλουν οι Γερμανοί επ’ απειλή… εκτελέσεως! Ίσως όχι, φυσικής, αλλά οικονομικής και κοινωνικής.

Και ακριβώς επειδή το θέμα αφορά το σύνολο του ελληνικού λαού, η στάση των κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου, ουδόλως ήταν η στάση των εκπροσώπων αυτού του λαού. Φυσικά, το Βερολίνο είχε φροντίσει πριν την επίσκεψη να διαμηνύσει στην ελληνική πλευρά ότι για τη Γερμανία δεν υπάρχει ζήτημα καταβολής πολεμικών αποζημιώσεων. Αλλά, μήπως θα περιμέναμε κάτι διαφορετικό; To ζήτημα δεν είναι τι λένε οι Γερμανοί, αλλά τι κάνουμε εμείς…Κατόπιν τούτων ερωτώνται οι κ.κ……1. Έχει αλλάξει η πολιτική και η τακτική της ελληνικής κυβέρνησης στο ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων; Γιατί το ζήτημα δεν τέθηκε στον κ. Σόϊμπλε, κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα; 2. Όλοι θυμόμαστε τον κ. Δ. Αβραμόπουλο, ως Υπουργό Εξωτερικών, να εκδίδει μία σκληρή ανακοίνωση κατά της γερμανικής πλευράς, θέτοντας το συγκεκριμένο ζήτημα στην βάση των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου, εκεί ακριβώς που θα κριθεί και εκεί που θέλει να αποφύγει, πάση θυσία, το Βερολίνο. Ήταν μία ανακοίνωση για να ρίξει «στάχτη στα μάτια του λαού» ή εξέφραζε την κυβερνητική βούληση; Και αν ισχύει το δεύτερο, τότε ποια είναι η εξέλιξη του ζητήματος και τι έχει κάνει η ελληνική κυβέρνηση για την διεκδίκηση των αποζημιώσεων, έκτοτε;3. Υπάρχει κάποιος ή κάποιοι, εντός κυβέρνησης, που ενδεχομένως θεωρούν «χαμένη εκ των προτέρων» τη συγκεκριμένη υπόθεση ή προτιμούν να μην το αναδεικνύουν προκειμένου να μην «διαταραχθούν οι ελληνογερμανικές σχέσεις και η συναίνεση της γερμανικής πλευράς σε ευνοίκότερη αντιμετώπιση της χώρας μας»;4. Υπάρχει στοχοδιάγραμμα και χρονοδιάγραμμα δράσεων της ελληνικής κυβέρνησης για το εν λόγω ζήτημα; Ποιό είναι αυτό, αν υπάρχει;
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ