2013-07-19 21:08:05
Φωτογραφία για Η νέα ΕΡΤ προκηρύσσει 2.000 θέσεις εργασίας
Η αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα της νέας ΕΡΤ έχει ξεκινήσει και όπως ανακοίνωσε στη Βουλή ο αρμόδιος υφυπουργός για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση Παντελής Καψής την Δευτέρα θα βγουν οι προκηρύξεις για την πρόσληψη 2.000 ατόμων για τον μεταβατικό φορέα της ΔΤ.

O κ. Καψής κατά την διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τη νέα ΕΡΤ εξήγησε ότι σε πρώτη φάση θα γίνει πρόσληψη 500 ατόμων, μέχρι οι συνδικαλιστές της ΠΟΣΠΕΡΤ και οι υπόλοιποι πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ που παραμένουν μέσα στο Ραδιομέγαρο να το εκκενώσουν. Στη συνέχεια η νέα Ραδιοτηλεόραση θα εκπέμψει ξανά από την Αγία Παρασκευή και θα προσληφθούν 1.500 άτομα επιπλέον.

Ο κ.Καψής πρόσθεσε δε ότι οι εργαζόμενοι θα υπογράψουν 2μηνες συμβάσεις οι οποίες θα ανανεώνονται μέχρι να εκπέμψει ο νέος φορέας.

Το σχέδιο της κυβέρνησης για τη νέα ΕΡΤ

Ο σχεδιασμός του Μεγάρου Μαξίμου για της Νέας Ραδιοτηλεόραση έχει ως βάση την απόλυτη ανεξαρτησία του νέου φορέα και δεν θα υπάρχει καμία κυβερνητική και κομματική παρέμβαση. Μέχρι τα τέλη Αυγούστου ο φορέας θα εκπέμπει σε μεταβατικό στάδιο, ενώ ειδικοί σύμβουλοι θα καταρτίσουν το οργανόγραμμα. Παράλληλα θα ξεκαθαρίσει κάτω


Στόχος είναι η δημιουργία ενημερωτικού, ψυχαγωγικού και δορυφορικού προγράμματος, τεσσάρων ραδιοφωνικών σταθμών και 4-5 περιφερειακών ραδιοφωνικών σταθμών, δηλαδή ενός φορέα που θα καλύπτει τα πάντα και σε καμία περίπτωση δεν θα προκαλεί τους δανειστές της Ελλάδας όπως μέχρι τις αρχές Ιουνίου που λειτουργούσαν 7 κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας και 26 περιφερειακοί σταθμοί.

Πηγή: iefimerida
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ