2013-07-20 01:54:02
Φωτογραφία για Ταυτότητα Φοροτεχνικού Β΄ τάξης σε Λογιστές - Φοροτεχνικούς Γ΄ Τάξης
από το Γραφείο Τύπου

Τροπολογία εισηγείται ο Αυγενάκης και εγκρίνει ο Χατζηδάκης. 

Στα πλαίσια της συζήτησης στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας «Κανόνες ρύθμισης της αγοράς προϊόντων και της παροχής υπηρεσιών» που εισηγείται ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης, κατέθεσε τροπολογία η οποία προβλέπει ότι, λογιστές φοροτεχνικοί που κατέχουν κατά τη δημοσίευση του ν. 4152/2013 επαγγελματική ταυτότητα Γ΄ Τάξης, αποκτούν επαγγελματική ταυτότητα Β΄ Τάξης, και η οποία έγινε αποδεκτή από τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη. Το σχέδιο νόμου κατατέθηκε στην προς συζήτηση και ψήφιση από την Ολομέλεια και θα συζητηθεί την Τρίτη 23 Ιουλίου 2013.

Όπως επισημαίνεται στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας: «με τις διατάξεις του δευτέρου εδαφίου της παραγράφου 1 του άρθρου 16 του Π.Δ. 340/1998 προβλέπεται ότι στους μη πτυχιούχους, οι οποίοι μέχρι τη δημοσίευση του ν.2515/1997 ασκούσαν το επάγγελμα του λογιστή ή του βοηθού λογιστή ως μισθωτοί σε λογιστικές - οικονομικές εργασίες του ιδιωτικού τομέα ως ελεύθεροι επαγγελματίες και είχαν υπογράψει ισολογισμούς επιχειρήσεων που λειτουργούσαν στην Ελλάδα τουλάχιστον τριών (3) χρήσεων, χορηγείται από το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας επαγγελματική ταυτότητα λογιστή φοροτεχνικού Γ΄ Τάξης με δικαίωμα τήρησης βιβλίων Γ΄ κατηγορίας του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων μέχρι του ποσού των 300.000.000 δραχμών, το οποίο αποτελούσε κατά την έκδοση του ως άνω Π.Δ
. το όριο τήρησης βιβλίων Γ΄ κατηγορίας και πλέον έχει διαμορφωθεί σε 880.000.000 ευρώ. Επειδή στις προηγούμενες αλλά και τις μεταβατικές διατάξεις δεν γίνεται η απαιτούμενη μνεία για τους ανωτέρω επαγγελματίες Λογιστές - Φοροτεχνικούς, προτείνεται με την παρούσα τροπολογία όπως λάβουν από το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας επαγγελματική ταυτότητα Λογιστή - Φοροτεχνικού Β΄ Τάξης με δικαίωμα τήρησης των δικαιωμάτων που είχαν πριν την ψήφιση του ν. 4152/2013 για μια μεταβατική περίοδο, η οποία δύναται να παραταθεί».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ