2013-07-20 01:51:05
Φωτογραφία για ΗΠΑ: Νέα αναστολή για την εκτέλεση του Γουόερν Χιλ
Ο Γουόρεν Χιλ γνωστός ως «ο θανατοποινίτης με την "νοητική υστέρηση"», δεν θα εκτελεστεί την Παρασκευή το βράδυ στη Τζόρτζια των ΗΠΑ, όπως... αρχικά είχε προγραμματιστεί, ανέφερε ο δικηγόρος του. Η αναστολή της εκτέλεσης εκδόθηκε χθες από δικαστήριο στο Φούλτον Κάουντι και ενώ η εκτέλεσή του αναμενόταν να γίνει στις 19:00 (23.00 GMT) στη φυλακή Τζάκσον.

Η δικαστής, Τζέιλ Τουσάν, του δικαστηρίου του Φούλτον Κάουντι, δικαιολογώντας την απόφαση αναστολής της εκτέλεσης του θανατοποινίτη, ανέφερε ότι η πρόσφατη νομοθεσία της πολιτείας της Τζόρτζια, σημειώνει ότι το προϊόν της ένεσης που προκαλεί το θάνατο, δεν σέβεται τα δικαιώματα των κρατουμένων. «Είμαστε βαθιά ανακουφισμένοι που ο Γουόρεν Χιλ δεν θα εκτελεστεί απόψε», είπε ο δικηγόρος, υπενθυμίζοντας ότι ο θανατοποινίτης αναγνωρίζεται από όλους τους γιατρούς που τον εξέτασαν έως σήμερα, ως άτομο με «νοητική υστέρηση».

Η εκτέλεση του Γουόρεν Χιλ, που καταδικάστηκε το 1991 για τη δολοφονία ενός κρατουμένου και ενώ ήδη εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης για τη δολοφονία της φίλης του, έχει αναβληθεί έως τώρα πέντε φορές. Τον Ιούλιο του 2012, τον περασμένο Φεβρουάριο και άλλες τρεις φορές την τρέχουσα εβδομάδα.
ΑΠΕ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ