2013-07-20 06:39:54
Φωτογραφία για Ικανοποίηση Μπαν Κι-μουν για την επανέναρξη διαπραγματεύσεων
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι-μουν κάλεσε τους Ισραηλινούς και τους Παλαιστίνιους ηγέτες να... επιδείξουν «θάρρος και υπευθυνότητα» κατά τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις οι οποίες, κατ΄αρχήν, συμφωνήθηκε να επαναληφθούν μετά από διπλωματική μεσολάβηση του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρι .

Ο Μπαν Κι- μουν χαιρέτισε την ανακοίνωση του Κέρι, ότι επήλθε συμφωνία επί της αρχής, για την επανάληψη των ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, οι οποίες έχουν παγώσει από τον Σεπτέμβριο του 2010.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ που είναι τμήμα του διπλωματικού Κουαρτέτου για τη Μέση Ανατολή, μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Ρωσία και την Ευρωπαϊκή Ένωση, «εξήρε» τις προσπάθειες του Κέρι καθώς και την απόφαση των δύο αντιπάλων, να επανακάμψουν διπλωματικά και να επανέλθουν στο τραπέζι των συνομιλιών.

Νωρίτερα ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς χαιρέτισε και αυτός την κατ 'αρχήν συμφωνία που επιτεύχθηκε με τον αμερικανό ΥΠΕΞ για την επανάληψη των διαπραγματεύσεων με το Ισραήλ, αλλά τόνισε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν «εκκρεμότητες».

Στην τελευταία συνάντηση μεταξύ των κ.κ. Κέρι και Αμπάς, «έχει σημειωθεί πρόοδος που κάνει δυνατή μια συμφωνία σχετικά με τις αρχές για την επανάληψη των διαπραγματεύσεων», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Αμπάς, Ναμπίλ Αμπού Ρουντέινα σε μια δήλωση που μεταδόθηκε από το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων WAFA.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Φοροφυγάδων… απαιτήσεις
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Φοροφυγάδων… απαιτήσεις
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ