2013-07-20 06:42:04
Φωτογραφία για Ο Ισημερινός διαψεύδει την εμπλοκή με το φορτίο του βορειοκορεατικού πλοίου
Η κυβέρνηση του Ισημερινού διέψευσε κατηγορηματικά χθες ότι οι κουβανικοί πύραυλοι - που βρέθηκαν σε... βορειοκορεατικό πλοίο και κατασχέθηκαν από τον Παναμά - επρόκειτο να μεταφερθούν σε αυτήν την λατινοαμερικάνικη χώρα.

«Ο Ισημερινός αρνείται ότι ήταν η χώρα προορισμού των κουβανικών όπλων», ανέφερε σε ανακοίνωση του το υπουργείο Άμυνας στο Κουίτο. «Το πλοίο δεν προοριζόταν για τον Ισημερινό», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά από τις κατηγορίες του πρώην προέδρου της Κολομβίας, Αλβάρο Ουρίμπε, ότι τα όπλα θα είχαν τελικό αποδέκτη τον Ισημερινό και όχι τη Βόρεια Κορέα. «Το σκάφος δεν πήγαινε στη Βόρεια Κορέα. Το πλοίο κατευθυνόταν προς τον Ισημερινό», έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ο πρώην επικεφαλής του κολομβιανού κράτους κατά την περίοδο από το 2002 έως το 2010.

Το υπουργείο Άμυνας του Ισημερινού πάντως «απέρριψε» αυτούς τους ισχυρισμούς και τόνισε ότι οι αρχές της Κούβας αλλά και του Παναμά το έχουν επίσης αρνηθεί, επιβεβαιώνοντας ότι «το πλοίο πήγαινε στη Βόρεια Κορέα».

Ο Ουρίμπε ένας φιλελεύθερος πολιτικός και στενός σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών, κατά τη διάρκεια της προεδρικής του θητείας, είχε έρθει σε ανοιχτή σύγκρουση με τον πρόεδρο του Ισημερινού, Ραφαέλ Κορέα, έναν από τους αριστερούς ριζοσπάστες ηγέτες της Λατινικής Αμερικής.
ΑΠΕ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ