2013-07-20 14:40:05
Φωτογραφία για ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΓΙΑ «ΠΑΠ»! *ΒΙΝΤΕΟ*
Ως έναν από τους καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη χαρακτηρίζει η Μπαρτσελόνα το νέο της μεταγραφικό απόκτημα, Κώστα Παπανικολάου.

Στο αφιέρωμά της για τον νεαρό πρώην πλέον φόργουορντ των πρωταθλητών Ευρώπης, η διοίκηση των "μπλαουγκράνα" επισημαίνει το μεγάλο ταλέντο του "Παπ" παρά το νεαρό της ηλικίας του αλλά και τα κατορθώματά του επί δύο χρόνια στην Ευρωλίγκα.

Αναλυτικά:

Στα 23 χρόνια της ζωής του έχει κερδίσει δύο Ευρωλίγκες με τον Ολυμπιακό (2012 και 2013) και έχει ψηφιστεί ως ο καλύτερος νεαρός παίκτης της διοργάνωσης.

Το κοινό του "Παλάου Μπλαουγκράνα" θα έχει την ευκαιρία να απολαμβάνει για τα επόμενα τρία χρόνια έναν από τους καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη. Ο Κώστας Παπανικολάου, ο οποίος γεννήθηκε στα Τρίκαλα το 1990 είναι ικανός να κάνει πολλά πράγματα μέσα στο παρκέ. Είναι ένας ολοκληρωμένος παίκτης, που σηματοδοτεί τη διαφορά στην άμυνα αλλά και στην επίθεση.


Με χαρακτηριστικά που είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν, ο Έλληνας διεθνής έχει εξελιχθεί σε έναν ασταμάτητο παίκτη τις δύο τελευταίες σεζόν, ο οποίος έχει κερδίσει δύο συνεχόμενες ευρωπαϊκούς τίτλους με τον Ολυμπιακό. Το 2012, στον τελικό κόντρα στην ΤΣΣΚΑ έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επιστροφή της ελληνικής ομάδας και τελείωσε το ματς με 18 πόντους. Φέτος στο Λονδίνο κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης έπαιξε δευτερεύοντα ρόλο, όμωε η αμυντική σταθερότητα του ήταν καθοριστική.

Η επιτομή της δεξιότητας

Αν και είναι 23 χρονών, η εμπειρία και η κλάση του Παπανικολάου είναι θεαματική. Ένα πρωτάθλημα Ελλάδας, δύο κύπελλα και δύο Ευρωλίγκες για έναν παίκτη που μπορεί να κλείσει το καλάθι και να σκόραρει στην επόμενη φάση σε εντελώς διαφορετικές καταστάσεις. Αν και δεν είναι ένας παίκτης που κάνει τη διαφορά στη φυσική όψη, έχει κάποιες έμφυτες ικανότητες, όπως στον αιφνιδιασμό και στα ριμπάουντ.

"Είναι σαν τον Τόνι Κούκοτς, αλλά έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης», είχε πει ο προπονητής του στον Ολυμπιακό, Ντούσαν Ίβκοβιτς πριν από δύο σεζόν. Είναι σίγουρα ένα μείγμα Τόνι Κούκοτς και Αντρές Νοτσιόνι όσον αφορά την ποιότητα και την αποφασιστικότητα.

Ο καλύτερος νέος παίκτης στην Ευρωλίγκα

Τη σεζόν 2012/13 ο Παπανικολάου αναδείχτηκε ως ο καλύτερος νέος παίκτης στην Ευρωλίγκα. Εκτός από αυτό το βραβείο ο Έλληνας φόργουορντ ήταν ο καλύτερος στα τρίποντα με ποσοστό 52%.

Ολοκλήρωσε την καλύτερη σεζόν του στην Ευρωλίγκα με μέσο όρο 8,7 πόντους, 4,4 ριμπάουντ σε 24 λεπτά ανά αγώνα. Στο ελληνικό πρωτάθλημα, ο Παπανικολάου είχε 9.2 πόντους με 69% στα δίποντα και 4 ριμπάουντ. Αναμφίβολα, ο σύλλογος διαθέτει πλέον ένα φυσικό ταλέντο με αποφασιστικότητα και την επιθυμία να συνεχίσει να βελιτώνεται για τρεις ακόμα σεζόν.

Το βίντεο που συνοδεύει το αφιέρωμα στον Παπανικολάου:
olympiacos-blog
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ