2013-07-20 14:43:03
Φωτογραφία για Απέτυχαν οι διαπραγματεύσεις στην Πορτογαλία
Εντείνεται η αβεβαιότητα στο πολιτικό σκηνικό της Πορτογαλίας, καθώς, η αξιωματική αντιπολίτευση ανακοίνωσε ότι διακόπτει τις διαπραγματεύσεις για ένα «σύμφωνο εθνικής σωτηρίας» προκειμένου να τερματιστεί η πολιτική κρίση.

Ο Αντόνιου Ζουζέ Σεγκούρου, επικεφαλής των Σοσιαλιστών της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Πορτογαλία, δήλωσε χθες ότι οι διαπραγματεύσεις με τον συντηρητικό συνασπισμό που ασκεί την εξουσία στη χώρα ώστε να υπάρξει ένα «σύμφωνο εθνικής σωτηρίας» ώστε η χώρα να εξέλθει από την σοβαρή πολιτική κρίση, απέτυχαν.

Ο Σεγκούρου είπε ότι τα δύο κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού κατέστησαν αδύνατη τη συμφωνία εθνικής σωτηρίας, που είχε ζητήσει ο συντηρητικός πρόεδρος Ανίμπαλ Καβάκου Σίλβα σε μια προσπάθεια να υπάρξουν εγγυήσεις για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων της χώρας έναντι των πιστωτών της σε αντάλλαγμα για το δάνειο που είχε λάβει από την διεθνή τρόικα η Πορτογαλία τον Μάιο του 2011. Ο ηγέτης των Σοσιαλιστών είπε ότι τα δύο κόμματα της συμπολίτευσης απέρριψαν όλες τις προτάσεις του κόμματός του.

Στον πρόεδρο πλέον επαφίεται να αποφασίσει το πώς θα τερματιστεί η κρίση, πρόσθεσε ο Σεγκούρου.

«Υπάρχουν δύο διαφορετικά οράματα για την έξοδο από την κρίση. Καθώς αυτό είναι σαφές, δεν είχε νόημα να συνεχίσουμε να διαπραγματευόμαστε για να διαπραγματευόμαστε», ανέφερε ο Σεγκούρου μιλώντας προς τους δημοσιογράφους.
dealnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ