2013-07-21 09:43:02
Φωτογραφία για Πάτρα: Προβλέπεται άγριο Φθινόπωρo - Συμπλοκές χρυσαυγιτών - αναρχικών δεν έχουν τελειωμό
Mπορεί οι περισσότεροι φοιτητές να έχουν φύγει από την Πάτρα, όμως τα επεισόδια με πρωταγωνιστές, τις περισσότερες φορές, Χρυσαυγίτες, εναλλασσόμενους στους... ρόλους του θύτη και του θύματος δεν λείπουν. Γενικά στην Πάτρα οι νύχτες έχουν γίνει άγριες, ενώ τα συγκεκριμένα περιστατικά δεν είδαν μεν το φως της δημοσιότητας, αλλά προκάλεσαν αρκετή αναστάτωση σε όσους τα έζησαν από κοντά. Την περασμένη Πέμπτη, ομάδα αντιεξουσιαστών εντόπισε σε κατάστημα της αλυσίδας "Goody's" στην Πλατεία Ολγας, παρέα αποτελούμενη από Χρυσαυγίτες, στους οποίους κι επιτέθηκε, θεωρώντας τους ως... κόκκινο πανί.

Από την άλλη, οπαδοί της Χρυσής Αυγής, τη νύχτα της Παρασκευής, πραγματοποίησαν επίθεση σε ομάδα ατόμων αλβανικής καταγωγής, που περπατούσε στο κέντρο της πόλης. Ένα ακόμη επεισόδιο συνέβη τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο, με πρωταγωνιστές τη φορά αυτή άγνωστα άτομα, τα οποία έβαλαν στο στόχαστρό τους εκδιδόμενες γυναίκες, τις οποίες εντόπισαν σε κεντρικό δρόμο της Πάτρας, κοντά σε παρκινγκ
. Οι άγνωστοι άρχισαν να τις βρίζουν χυδαία και να εκτοξεύουν εναντίον τους μπουκάλια με νερό, ένα από τα οποία, μάλιστα, πέτυχε μία από τις γυναίκες, τραυματίζοντάς την ελαφρά. Στη συνέχεια, δε, σύμφωνα με μαρτυρία αυτόπτη οι δράστες κατέβηκαν από το όχημα, στο οποίο επέβαιναν, με άγριες διαθέσεις κι άρχισαν να κυνηγούν τις γυναίκες, που έφυγαν τρέχοντας και καλώντας έντρομες σε βοήθεια.

Ένα ακόμη περιστατικό που προκάλεσε αίσθηση ήταν αυτό της επίθεσης ατόμων σε βάρος αστυνομικών που έπιναν το ποτό τους σε μπαράκι της περιοχής. Τα τρία αυτά άτομα τους επιτέθηκαν όμως αναγνωρίστηκαν από τους αστυνομικούς και αργότερα συνελήφθησαν. Στο ίδιο μπαρ είχαν σημειωθεί επεισόδια και στο παρελθόν, ενώ όπως αποδείχθηκε οι νεαροί (ένας εκ των οποίων είναι πυγμάχος) επιτέθηκαν στους αστυνομικούς για ένα... στραβοκοίταγμα!

Η αστυνομία... παρακολουθεί

Η αστυνομία εκτιμά πως τα επεισόδια (κυρίως μεταξύ αντιεξουσιαστών και αναρχικών) θα αυξηθούν από τον Σεπτέμβρη οπότε και θα επιστρέψουν οι φοιτητές. Θα πρέπει να σημειωθεί πως οι αναρχικοί και άλλοι νεαροί βρίσκονται σχεδόν καθημερινά στο χώρο του Μαραγκοπουλείου, αφού φοβούνται τυχόν προσπάθεια ανακατάληψής του με πρωτοβουλία μελών των «γειτόνων» -πλέον- «ενοίκων» των γραφείων της Χρυσής Αυγής στην οδό Γούναρη.

Πηγή: dete
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ