2013-07-21 16:38:04
Φωτογραφία για Σπίτια στην Αθήνα με... 10.000 ευρώ
Σε πλήρη απαξίωση οδηγείται η ακίνητη περιουσία των Ελλήνων εξαιτίας της κρίσης στην κτηματαγορά, αλλά κυρίως λόγω της υπέρμετρης φορολόγησης στα ακίνητα. Σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής ιδιοκτήτες χιλιάδων ακινήτων πουλάνε όσο όσο προκειμένου να «ξεφορτωθούν» μια περιουσία η οποία αφενός δεν αποδίδει έσοδα κι αφετέρου βαρύνεται με δεκάδες φόρους και χαράτσια.

Είναι τέτοια η κατάσταση στην αγορά που υπάρχουν κατοικίες οι οποίες πωλούνται ακόμη και κάτω από 100 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο. Διαμερίσματα 40 και 50 τ.μ. δίνονται αντί 10.000 ευρώ, όμως και πάλι η ζήτηση είναι ελάχιστη. Οι ιδιοκτήτες δεν μπορούν να πληρώσουν τους φόρους για κλειστά διαμερίσματα ή επαγγελματικούς χώρους και στην ουσία τα βγάζουν στο σφυρί.

Πρόκειται κατά κύριο λόγο για παλιά διαμερίσματα στο κέντρο της Αθήνας ή σε περιοχές όπου δεν υπάρχει ζήτηση ούτε για να ενοικιαστούν. Η αδυναμία εύρεσης ενοικιαστών, οι οποίοι θα πληρώνουν στην ώρα τους και δεν θα συσσωρεύσουν μεγάλα «φέσια», έχει δημιουργήσει ένα τεράστιο απόθεμα απούλητων κατοικιών που υπολογίζεται από 200.000 έως 270.000.

Ειδικοί της αγοράς επισημαίνουν ότι κυρίως για τις παλιές κατασκευές που δεν μισθώνονται, η απαξίωση είναι τόσο μεγάλη, που ουσιαστικά δεν υπάρχει αγορά. Ούτε 5.000 ευρώ δεν διαθέτει κάποιος για να αποκτήσει ένα σπίτι που πιθανότατα αγοράστηκε με τους κόπους μιας ζωής.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ