2013-07-21 21:41:54
Φωτογραφία για ΠΑΟ: Νίκησε τα Ψαχνά, ξεχώρισε ο Μπαϊράμι
Νικηφόρο ήταν το τέταρτο φιλικό προετοιμασίας για τον Παναθηναϊκό, που επικράτησε με 2-0 του Ηρακλή στα Ψαχνά. Χρήστος Δώνης και Τριανταφυλλόπουλος πέτυχαν τα γκολ της αναμέτρησης, ξεχώρισε ο Εμίρ Μπαϊράμι. Το ανεπίσημο ντεμπούτο του με τους πράσινους πραγματοποίησαν οι Κουτρουμπής και Νάνο, με τον Χουχούμη να αποχωρεί με πρόβλημα στον αριστερό προσαγωγό.

Ο Αναστασίου παρέταξε τους πράσινους με σύστημα 4-3-3. Ο Ταμπάκης ξεκίνησε στο τέρμα, με τους Σπυρόπουλο, Κουτρουμπή, Ρισβάνη και Χουχούμη να αποτελούν την τετράδα στην άμυνα.

Στην μεσαία γραμμή, ο Μέντες ήταν το αμυντικό χαφ, έχοντας μπροστά του τους Δώνη και Ζέκα, ενώ η τριάδα της επίθεσης αποτελούταν από τους Ντίνα στα δεξιά, Μπαϊράμι στα αριστερά και Γιαννιτσάνη στην κορυφή.

Μετά το αναγνωριστικό πρώτο 20λεπτο, οι πράσινοι, με κινητήριο μοχλό τον Μπαϊράμι, ανέβασαν ρυθμούς και αύξησαν την πίεση τους στα καρέ του Ηρακλή Ψαχνών.


Η πρώτη καλή φάση για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 23', όταν μετά από ωραία ατομική ενέργεια ο Μπαϊράμι μπήκε στην περιοχή, αλλά το πλασέ του κόντραρε σε σώματα και κατέληξε κόρνερ.

Από την εκτέλεση κόρνερ του Ντίνα, το Τριφύλλι έφτασε πολύ κοντά στο 1-0, αλλά η κοντινή κεφαλιά του Δώνη δεν βρήκε στόχο στο 24'. Ενα λεπτό μετά, ο Πουρής αντέδρασε θετικά, όταν η σέντρα-σουτ του Σπυρόπουλου κόντραρε και πήρε πορεία προς το τέρμα.

Τελικά, ο Παναθηναϊκός κατάφερε στο 25' να μετουσιώσει την υπεροχή του σε γκολ. Ο Χρήστος Δώνης, με πολύ ωραίο πλασέ από το ύψος της περιοχής, νίκησε τον Πουρή και άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους.

Τρία λεπτά αργότερα, ο Ηρακλής Ψαχνών έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει, στην μοναδική καλή του στιγμή στο πρώτο μέρος, όταν μετά από πάσα του Σπανού και ολιγωρία της άμυνας του Παναθηναϊκού, ο Ντάνιελ βγήκε τετ α τετ με τον Ταμπάκη, αλλά ο τερματοφύλακας των πρασίνων κράτησε το μηδέν για την εστία του.

Στο 31', πέρασε στον αγωνιστικό χώρο το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού, ο ισπανός Νάνο, στην θέση του Χουχούμη, ο οποίος αποχώρησε με πρόβλημα στον αριστερό προσαγωγό.

Στην συνέχεια, η ομάδα του Αναστασίου είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς ωστόσο να μπορέσει να διπλασιάσει το προβάδισμα της, με το 1-0 να μένει μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με πολλές αλλαγές το δεύτερο μέρος, γεγονός που επηρέασε την απόδοση τους, με τον ρυθμό του αγώνα να πέφτει.

Πιο συγκεκριμένα, ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με τους Καπίνο, Σπυρόπουλο, Κουτρουμπή, Ρισβάνη, Νάνο, Λαγό, Σταματάκη, Αναστασόπουλο, Κουσίδη, Γιαννιτσάνη και Μουζακίτη.

Η πρώτη καλή στιγμή του δεύτερου μέρους άνηκε στον Παναθηναϊκό, όταν στο 57' ο Κουτρουμπής έκανε το πλασέ μέσα από την περιοχή, μετά από εκτέλεση κόρνερ, αλλά ο Αθανασόπουλος μπλόκαρε εύκολα.

Δύο λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία για το 1-1, όταν ο Ντάνιελ βγήκε τετ α τετ με τον Καπίνο, αλλά ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων κράτησε το μηδέν για την εστία του.

Ο Παναθηναϊκός αντιμετώπιζε προβλήματα στην μεσαία γραμμή, είχε δυσκολία στην ανάπτυξη, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε ο Ηρακλής Ψαχνών, ο οποίος ανέβασε την πίεση του.

Στο 71', τα Ψαχνά έφτασαν πολύ κοντά στην ισοφάριση, όταν ο Καπίνο έδιωξε το σουτ του Φράγκου μέσα από την περιοχή, ενώ ένα λεπτό μετά, ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού δεν συνεννοήθηκε καλά με τον Τριανταφυλλόπουλο, αλλά πρόλαβε με τάκλιν να κόψει τον Φράγκο.

Τέσσερα λεπτά πριν την συμπλήρωση των 90', ο Παναθηναϊκός "κλείδωσε" την νίκη, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Τριανταφυλλόπουλος, με γυριστή κεφαλιά, διπλασίασε το προβάδισμα των πρασίνων, διαμορφώνοντας παράλληλα και το τελικό αποτέλεσμα.

http://www.sport.gr/
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ