2012-04-06 21:36:38
Φωτογραφία για ΔΝΤ: Δεν είναι βέβαιο ότι η Ελλάδα απέφυγε χρεοκοπία και έξοδο από Ευρωζώνη
«Φωτιές» ανάβει στα επιτελεία των δύο μεγάλων κομμάτων η δήλωση της επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξη του αμερικανικού δικτύου CBS (που θα μεταδοθεί την Κυριακή), ότι... «δεν είναι ακόμη βέβαιο ότι η Ελλάδα έχει αποφύγει τη χρεοκοπία και την υποχρεωτική έξοδο από την ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση».

«Υπάρχουν ακόμα (θεραπευτικά) μέτρα που πρέπει να ληφθούν και αυτό συμβαίνει σε αρκετές νότιες χώρες της ευρωζώνης και επιπλέον στην Ιρλανδία», σημειώνει.

Στο μεταξύ, δεν θέλει να αναμιχθεί στα προεκλογικά της Ελλάδας, αλλά αναμιγνύεται, ο εκπρόσωπος του Διεθνούς ΝομισματικούΤαμείου, Τζέρι Ράϊς, σε συνέντευξή του στο «Έθνος» και προς επιβεβαίωση της ανάμιξης, ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Γ. Μιχελάκης, έσπευσε να του απαντήσει:

«Υπάρχει αβεβαιότητα» όταν διεξάγονται εκλογές σε χώρες, όπου το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει εγκρίνει προγράμματα, αλλά «αυτό δεν είναι μοναδικό και δεν αφορά (μόνο) την Ελλάδα, δήλωσε ο κ
. Ράϊς. Προσέθεσε ότι το ΔΝΤ, έχει εξασφαλίσει διαβεβαιώσεις από τα μεγάλα πολιτικά κόμματα και τόνισε ότι «χρειαζόμαστε ευρείας βάσης και ισχυρή πολιτική στήριξη. Τα δύο μεγάλα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα, ήδη υποστήριξαν δημόσια τις πολιτικές του προγράμματος. Οι εκλογές είναι μία σημαντική ευκαιρία για να εξασφαλιστεί η (λαϊκή) εντολή. Ένας άλλος τρόπος να το δει κανείς, είναι να δοθεί εντολή στους νικητές των εκλογών για να προχωρήσουν μπροστά στην υλοποίηση του προγράμματος», είπε ο κ. Ράϊς.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος στα όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ κ. Τζέρι Ράις, σχολίασε:

«Η Ελλάδα έχει Δημοκρατία. Και οι εκλογές είναι θεμελιώδες στοιχείο του Κοινοβουλευτισμού. Οι εκλογές έχουν αποφασισθεί μαζί με τη συγκρότηση της κυβέρνησης Παπαδήμου. Δεν αποτελούν πηγή αβεβαιότητας. Ο λαός θέλει και πρέπει να εκφραστεί πολιτικά. Και αυτό θα γίνει άμεσα».eklogika.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ