2013-07-22 03:39:06
Φωτογραφία για «Τονωτική ένεση» ρευστότητας 20 δισ. χρειάζεται η ελληνική αγορά
Η μελέτη σκοπιμότητας, για τη σύσταση του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου, της Oliver Wyman διαπιστώνει έλλειψη ρευστότητας ύψους 20 δισεκατομμυρίων ευρώ από την ελληνική αγορά. Μάλιστα στην εμπιστευτική μελέτη που παρουσιάζει η κυριακάτικη «Καθημερινή», επισημαίνεται ότι μια αύξηση της χρηματοδότησης των επιχειρήσεων κατά 5-6 δισεκατομμύρια ευρώ θα μπορούσε να οδηγήσει στην αύξηση του ΑΕΠ κατά μία ποσοστιαία μονάδα.

Αυτό το στοιχείο είναι υπέρ αρκετό για να αποδείξει τη σημασία της δημιουργίας του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου, το οποίο θα λειτουργήσει συμπληρωματικά προς τις τράπεζες, οι οποίες, σύμφωνα με τη μελέτη, στη δεδομένη οικονομική συγκυρία δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος της χρηματοδότησης της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Ελλάδα, καθώς βρίσκονται στη φάση της ανακεφαλαιοποίησης και της αναδιάρθρωσης των υφιστάμενων δανείων.

Οι σχετικές αυξήσεις κεφαλαίου ολοκληρώθηκαν μόλις στις αρχές του μήνα. Η σχετική μελέτη δε, εκτιμά ότι για τη διαδικασία της απομόχλευσης, που συνήθως διαρκεί επτά χρόνια, θα απαιτηθεί στην περίπτωση της Ελλάδας περισσότερος χρόνος.


Ως γνωστόν, το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο θα χρηματοδοτήσει περιφερειακά έργα υποδομής και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μέσω κυρίως της συνεπένδυσης στα σχέδια αυτά, θα έχει έδρα το Λουξεμβούργο και θα λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Με άλλα λόγια, για να παράσχει χρηματοδότηση, θα πρέπει προηγουμένως να πληρούνται ορισμένες και συγκεκριμένες προϋποθέσεις.
iapopsi.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Σεισμός 6R στην Κίνα
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Σεισμός 6R στην Κίνα
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ