2013-07-22 10:07:04
Φωτογραφία για Ερεσός Λέσβου: Νερό στο χρώμα του τσαγιού...
από τον Στέλιο Γ. Δουγαλέρη, Τοπικός Σύμβουλος Δ.Κ. Ερεσού

Γιατί στο Γιαλό (Σκάλα) Ερεσού το νερό ΔΕΝ πίνεται τις τελευταίες 24 ώρες; Γιατί οι βρύσες μας αντί για νερό βγάζουν κάτι που μοιάζει με τσάι; Ποιον να ρωτήσουμε κι από ποιον θα πάρουμε... ουσιαστική απάντηση;

Ο Δ. Λέσβου μάλλον είναι αναρμόδιος. Αυτός, προφανώς, υπάρχει μόνο για να εισπράττει από τους Δημότες, ενώ η παροχή των υπηρεσιών πιθανολογείται ότι είναι δουλειά κάποιου άλλου, τον οποίο όμως δεν καταφέραμε ως σήμερα να γνωρίσουμε.

Κι επειδή γνωρίζω ότι ΜΟΝΟ κάθε φορά που ξεχειλίζει το ποτήρι δραστηριοποιούνται οι αόρατοι, αύριο (πιθανόν) θα επισκεφθεί κάποιο συνεργείο την Ερεσό που βρίσκεται στα οπίσθια της Λέσβου και θα δώσει λύση με κάποιο μπάλωμα, όπως γίνεται συνήθως.

Θα ήθελα, όμως, να θέσω τα παρακάτω ερωτήματα στους «αρμόδιους» του Δ. Λέσβου:

• Γνωρίζουν από πότε ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΔΡΑΥΛΙΚΟ η Δημοτική Κοινότητα Ερεσού;


• Γνωρίζουν κάθε πότε γίνεται χλωρίωση του νερού;

• Γνωρίζουν πότε καθαρίστηκαν για τελευταία φορά οι δεξαμενές;

• Γνωρίζουν αν γίνεται συντήρηση στο δίκτυο ύδρευσης τους τελευταίους 30 μήνες;

• Τους έχει θέσει ποτέ κανείς ξανά τα ζητήματα αυτά;

Στο μόνο μπορώ να δώσω απάντηση είναι το τελευταίο, αφού διαρκώς επαναφέρουμε το ζήτημα και ΠΟΤΕ δε γίνεται κάτι.

Και ξέρω τι θα μας πουν: Φταίει ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» και ο Νόμος, φταίει η κακή οικονομική κατάσταση του Δ. Λέσβου, φταίνε οι Δημοτικές Αρχές των καταργηθέντων Δήμων Ερεσού – Αντίσσης και Ερεσού (παλιότερα).

Μόνο που τίποτα από αυτά δεν στέκει:

Η δικαιολογία για την αναστάτωση που προκάλεσε η εφαρμογή του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» μπορούσαν να αντέξουν για 6-12 μήνες. Από εκεί και πέρα μόνο σαν κακό ανέκδοτο μπορεί να ακουστεί.

Επίσης, όσο κακή κι αν είναι η οικονομική κατάσταση του Δ. Λέσβου, εφόσον εισπράττει από τους Δημότες είναι υποχρεωμένος να παρέχει και τις ανάλογες υπηρεσίες, αντί να κρύβεται.

Τέλος, όσο κακές κι αν ήταν οι Δημοτικές Αρχές του παρελθόντος, όλες δημιούργησαν κι άφησαν σημαντικές υποδομές, κληρονομιά πολύτιμη, στον κατάπτυστο ΔΗΜΙΟ Λέσβου, ο οποίος το μόνο που κάνει είναι να τις διαλύει καθημερινά!!

Εκτός κι αν πρόκειται για κάποιο μεγαλεπήβολο σχέδιο για την περαιτέρω ανάπτυξη του Τουρισμού μας, με το να μας μετατρέψουν σε Ν.Α. Ασία.

Ρε, λες;

lesvosnews.net
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ