2013-07-23 00:27:02
Φωτογραφία για «Ερασιτεχνισμός στο δημόσιο διάλογο για την Τρ.Κύπρου»
Το θέμα του διαχωρισμού της Τράπεζας Κύπρου σε αναπτυξιακή Κτηματική και Εμπορική είναι περίπλοκο και πολύ ευαίσθητο και κάποια πράγματα πρέπει να ξεκαθαρίσουν, δήλωσε σήμερα... ο εκπρόσωπος Τύπου του Δημοκρατικού Κόμματος, Άγγελος Βότσης, κάνοντας λόγο για ερασιτεχνισμούς και προχειρότητα στο διάλογο μέσω των ΜΜΕ.

Σε δηλώσεις στη Λεμεσό, ο κ. Βότσης ανέφερε πως το ΔΗΚΟ μελετά με ιδιαίτερη προσοχή το θέμα, σημειώνοντας πως το ζήτημα δεν είναι μόνο το ποιος θα πάρει μια τέτοια απόφαση ή πότε θα την πάρει, αλλά αν μια τέτοια απόφαση είναι σωστή κι αν είναι προς όφελος των άμεσα εμπλεκομένων, δηλαδή των καταθετών, των οφειλετών, της ίδιας της Τράπεζας κι αν στην τελική εξυπηρετεί πραγματικά την κυπριακή οικονομία.

"Μας ανησυχεί ο ερασιτεχνισμός και η προχειρότητα στην αντιμετώπιση του συγκεκριμένου θέματος. Ένα τόσο ευαίσθητο ζήτημα θα έπρεπε να ήταν προϊόν εντατικού διαλόγου και όχι διάλογος μέσω ΜΜΕ, προκαλώντας κοινωνική αναταραχή και αναστάτωση", συμπλήρωσε.


Ανέφερε δε πως, πριν γίνει οποιαδήποτε τοποθέτηση θα πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσει ένα σημαντικό ζήτημα, δηλαδή το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων, ώστε να καταστούν εξυπηρετούμενα.

Αυτό μπορεί να γίνει, ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ, με μείωση των επιτοκίων, παράταση του χρόνου αποπληρωμής και μείωση της δόσης με περίοδο χάριτος στην αποπληρωμή, ενώ πρόσθεσε ότι θα πρέπει, παράλληλα, να γίνει προσπάθεια για μείωση των λειτουργικών εξόδων της Τράπεζας που ακόμα δεν έχει υλοποιηθεί.

"Θεωρούμε ότι είμαστε υποχρεωμένοι, κάθε πρόταση που τίθεται ενώπιον μας να την μελετούμε με όλη την απαραίτητη σοβαρότητα, να λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη τις εισηγήσεις των ειδικών, για να μπορέσουμε έτσι να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τα κρίσιμα και πολύπλοκα θέματα που έχουμε ενώπιον μας", κατέληξε στις δηλώσεις του ο Άγγελος Βότσης.

alithia.com.cy
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ