2013-07-23 00:32:07
Φωτογραφία για Μυθικό ποίημα του Λουδοβίκου στην Αγία Γαλήνη
Για πρώτη φορά στο θέατρο «Δαίδαλος και Ίκαρος» της Αγίας Γαλήνης, ο Λουδοβίκος των Ανωγείων με τη... Ρόνη Γανιαρη, το Μανώλη Μπαρδάνη και τον Αντώνη Μιτακίδη, τραγούδησε τους στίχους που μελοποίησε, ειδικά για τη βραδιά της 20ης ιουλίου, στη συναυλία που έδωσε μπροστά στους εκατοντάδες ντόπιους και ξένους θεατές.

Όταν την άνοιξη κλήθηκε να δώσει μια συναυλία το καλοκαίρι στο θέατρο του Λιβυκού από τον πρόεδρο του συλλόγου Μανώλη Φουντιδάκη, απάντησε αμέσως θετικά και έμεινε μόνο η ημερομηνία πραγματοποίησής της. Αυτόματα, λοιπόν, πέρασε από τη σκέψη του, βάζοντας στη βραδιά και τη δική του σφραγίδα, να δώσει και το δικό του στιχουργικό και μουσικό στίγμα Οι στίχοι του Λουδοβίκου, όχι μόνο τραγουδήθηκαν, αλλά και χαράχτηκαν και σε βράχο από τα πετρώματα της Γέργερης για να μείνουν στην αιωνιότητα. Ο βράχος, με εξαιρετικά χρώματα τοποθετήθηκε μετά κόπων και βασάνων στην είσοδο του θεάτρου και φωτίζεται με το ποίημα του Ανωγειανού τραγουδοποιού…


Κάτω από τον τίτλο Ο Ίκαρος, έγραψε και χαράχτηκαν:

Ένα φεγγάρι τύμπανο απόψε με καλεί,

να βγάλω την παλιά στολή

να την πετάξω.

Ν’ αφήσω πίσω τους καημούς,

τα γράμματα τους αριθμούς

και να φωνάξω.

Σκαρφάλωσε στην τρέλα μου,

και πιάσε ουρανό

κάτω απ’ τα πόδια το κενό

να μη φοβάσαι.

Αυτοί που κάθονται στη γη,

και δεν τολμούνε τη φυγή

να τους λυπάσαι.

Κι αν έλιωσαν του Ίκαρου τα κέρινα φτερά,

δε χάθηκε στα πέλαγα έμεινε ‘ κει ψηλά.

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΟΧΗΜΑ ΚΑΙ ΑΠΙΝΙΔΩΤΗΣ

Η συναυλία του Λουδοβίκου, της οποίας η επιτυχία ξεπέρασε τις προβλέψεις των διοργανωτών, απέσπασε το θερμό χειροκρότημα και τις επευφημίες του κοινού, που από νωρίς κατέκλυσε το θέατρο, αναμένοντας να απολαύσει τον καλλιτέχνη και τους μουσικούς του.

Στο περιθώριο της γιορτής, ο πρόεδρος του συλλόγου ανακοίνωσε τη δημιουργία εθελοντικής ομάδας πυροπροστασίας στην Αγία Γαλήνη και την κατασκευή μικρού πυροσβεστικού οχήματος που θα την πλαισιώσει. Το όχημα κατασκευάστηκε με την εθελοντική προσφορά κατοίκων και επαγγελματιών της περιοχής.

Παράλληλα ανακοίνωσε τη δωρεά απινιδωτή στους Ερυθροσταυρίτες του τμήματος Μοιρών, για να χρησιμοποιηθεί, όταν χρειαστεί, σε επείγοντα περιστατικά της Μεσαράς και της ευρύτερης περιοχής. Τον απινιδωτή παρέδωσε ο Γιώργος Βιτώρος που αποδέχτηκε την πρόσκληση του Συλλόγου και παρευρέθηκε, τη βραδιά αυτή, στην Αγία Γαλήνη.

Το ιατρικό μηχάνημα, που σε πάμπολλες περιπτώσεις έχει σώσει ζωές, δόθηκε από το Μάρτιν και τη Σάλι, στο σύλλογο «Δαίδαλος και Ίκαρος», δυο Άγγλους που διαμένουν πολλούς μήνες σε ιδιόκτητο σπίτι έξω από την Αγία Γαλήνη, όταν διαπίστωσαν την απουσία του από την περιοχή που συγκεντρώνει κάθε χρόνο χιλιάδες ντόπιους και ξένους παραθεριστές…

Ο απινιδωτής, χωρίς να χρησιμοποιείται, παρέμενε κλεισμένος σε ένα ντουλάπι των γραφείων του συλλόγου και φέτος αποφασίστηκε να δοθεί στο φορέα του Ερυθρού Σταυρού στις Μοίρες, όπου θα πιάσει τόπο!

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Της ενίσχυσης της Περιφέρειας Κρήτης με ποσό 15.000 ευρώ, για το έργο που επιτελείται στην Αγία Γαλήνη, θα τύχει ο σύλλογος «Δαίδαλος και Ίκαρος», σύμφωνα με τη δέσμευση του περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο παραλιακό χωριό. Επίσης, η Περιφέρεια στις 25 Ιουλίου θα αποστείλει για την εξέταση των παιδιών του χωριού την κινητή μονάδα Οδοντιατρικής για παιδιά, στις 30 του ίδιου μήνα την κινητή μονάδα Μαστογραφίας και στις 10 Αυγούστου τους καλλιτέχνες της κρητικής μουσικής Αντώνη και Δημήτρη Αποστολάκη, χαρίζοντας μια μουσική βραδιά στους κατοίκους…

madeincreta.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ