2013-07-25 20:54:03
Φωτογραφία για «Και οι 2.900 είναι πάρα πολλοί για την ΕΡΤ»
Για το φλέγον θέμα της ΕΡΤ μίλησε στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο υφυπουργός δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, Παντελής Καψής, ο οποίος αναφέρθηκε... στο μεταβατικό στάδιο που έχει μπροστά της η κρατική τηλεόραση και την αναγκαιότητα ομαλοποίησης της κατάστασης, με φόντο και την υποχρέωση «ορθής» κάλυψης της ελληνικής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούνιο του 2014.

«Εχω πει και στη Βουλή ότι υπήρχε κυβερνητικός εναγκαλισμός στην ΕΡΤ. Εγινε την τελευταία τριετία προσπάθεια περιορισμού των δαπανών, με κόψιμο δαπανών. Τώρα μιλάμε για αναδιοργάνωση της ΕΡΤ. Οι αριθμοί των απασχολούμενων ήταν παραφουσκωμένοι, συγκριτικά με αντίστοιχου μεγέθους οργανισμούς. Στην ιρλανδική και την πορτογαλική δημόσια τηλεόραση, το προσωπικό είναι κάτω από 2.000 άτομα. Το ότι είχαμε φτάσει εμείς στους 4.500 είναι πρωτοφανές. Και οι 2.900 είναι πάρα πολλοί», τόνισε αναφορικά με το μέγεθος της ΕΡΤ ο κ. Καψής.

Τέλος, ο υφυπουργός τονίζει ακόμη ότι η θέση του είναι εξ ορισμού υπό κατάργηση, από τη στιγμή που το νέο σχήμα θα αρχίσει να «περπατάει», ενώ επαναλαμβάνει ότι θεωρεί μάταιο, αδιέξοδο και αντιπαραγωγικό αυτό που γίνεται στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.
iapopsi.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ