2013-07-25 23:05:05
Φωτογραφία για Διάλυση και εκποίηση της ΔΕΗ καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ
«Κορυφαία πράξη ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου της χώρας» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την επικύρωση του σχεδίου αναδιάρθρωσης της ΔΕΗ... με τη χθεσινή πράξη υπουργικού συμβουλίου.

«Η συνειδητή προσπάθεια των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για την υποβάθμιση και απαξίωση της ΔΕΗ με τελικό σκοπό την ιδιωτικοποίησή της δεν είναι καινούρια. Θυμίζουμε τον επί χρόνια αποκλεισμό της από την κατασκευή νέων μονάδων, τις μονομερείς ρυθμίσεις εις βάρος της για να δημιουργηθεί ‘αγορά’ ηλεκτρικής ενέργειας, τη μετατροπή της σε φοροεισπρακτικό μηχανισμό με την είσπραξη του χαρατσιού μέσω των λογαριασμών της, και την εκχώρηση πολλών δραστηριοτήτων της σε αμφίβολης ποιότητας και υπέρογκου κόστους ιδιώτες εργολάβους», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ.

Προειδοποιεί παράλληλα ότι «η διάλυση και καταστροφή» της ΔΕΗ θα επιδεινώσει την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών καθώς και την ενεργειακή φτώχεια, τη δυνατότητα δηλαδή για πρόσβαση της πλειοψηφίας των νοικοκυριών και όχι μόνο των πιο φτωχών στο αγαθό της ηλεκτρικής ενέργειας.

Υπενθυμίζει τέλος την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ «για ένα εντελώς διαφορετικό μοντέλο λειτουργίας μιας ενιαίας, πλήρως καθετοποιημένης, δημόσιας επιχείρησης ηλεκτρισμού που, με όρους κοινωνικού και εργατικού ελέγχου, θα παίξει κεντρικό ρόλο στην εκπόνηση και εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου προγράμματος ενεργειακού σχεδιασμού». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Από την Κρήτη με αγάπη
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Από την Κρήτη με αγάπη
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ