2013-07-26 00:42:05
Φωτογραφία για Handelsblatt: Γερμανοί τουρίστες βοηθούν τους Έλληνες να βγουν από την κρίση;
«Λίγος γύρος εδώ, ένα ούζο εκεί, πολλοί τουρίστες θέλουν να σώσουν την Ελλάδα της κρίσης, κάνοντας ένα ταξίδι εκεί. Ωστόσο, δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται», γράφει η γερμανική Handelsblatt.

«Η Ελλάδα υποφέρει επειδή η οικονομία της δεν είναι ανταγωνιστική σε διεθνές επίπεδο και στην παγκόσμια αγορά, εκτός από ούζο κι ελαιόλαδο, προσφέρει λίγα σχετικά προϊόντα. Ένας σημαντικός οικονομικός παράγοντας είναι ο τουρισμός που αντιπροσωπεύει περίπου το 15% για την ελληνική οικονομία.

Γι' αυτό το λόγο, αυτή την περίοδο, η Ελλάδα εξαρτάται περισσότερο από ποτέ από τουρίστες από το εξωτερικό που διψάνε για ήλιο δεδομένου ότι ο εσωτερικός τουρισμός έχει συρρικνωθεί κατά το ήμισυ κατά τη διάρκεια της κρίσης. Και για την ελληνική οικονομία οι τουρίστες από τη Γερμανία είναι ισχυροί με περίπου το 14% του συνόλου των τουριστών της Ελλάδας να προέρχεται από εκεί.

Για να μεγιστοποιήσουν τη βοήθειά τους, πριν από το ταξίδι θα πρέπει να διευκρινιστούν μερικές λεπτομέρειες: υπηρεσίες, όπως τη διαμονή σε ξενοδοχείο επειδή στη Γερμανία τα πακέτα διακοπών αυξάνουν μόνο το τοπικό ΑΕΠ.

Και πετάει ο τουρίστας με μια γερμανική αεροπορική εταιρεία κι αυτό απλά καταγράφεται στις γερμανικές στατιστικές. Όποιος θέλει πραγματικά να βοηθήσει την Ελλάδα, πρέπει ήδη να ταξιδεύει με την Aegean Airlines. Συμπέρασμα: Η συμβολή των Γερμανών παραθεριστών μπορεί να ανακουφίσει, αλλά όχι να εξαλείψει το πρόβλημα».
e-go.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ