2013-07-26 02:03:03
Φωτογραφία για Εγκρίθηκε η αναθεώρηση του βουλγαρικού προϋπολογισμού
Εγκρίθηκε σε πρώτη ανάγνωση από το βουλγαρικό κοινοβούλιο η αναθεώρηση στον προϋπολογισμό του 2013. Η πρόταση πέρασε με 115 ψήφους υπέρ από τον αριστερό «Συνασπισμό για τη Βουλγαρία» και το φιλελεύθερο κόμμα «Κίνημα Δικαιωμάτων και Ελευθεριών».

«Κατά» ψήφισαν 88 βουλευτές του GERB, ενώ οι 9 βουλευτές του εθνικιστικού κόμματος «Ατάκα» δήλωσαν «αποχή».

Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Πλάμεν Ορεσάρσκι, επισήμανε ότι η αναπροσαρμογή του προϋπολογισμού δεν αποσκοπεί σε σπατάλες, ούτε σε ενθάρρυνση της ανάκαμψης δια της «χαλάρωσης» της δημοσιονομικής πολιτικής, αλλά, όπως είπε, επιβάλλεται με γνώμονα την εξυπηρέτηση πληρωμών και δεσμεύσεων που έχει ήδη αναλάβει η κυβέρνηση του κ. Μπόικο Μπορίσοφ.

«Κύρια κληρονομιά της κυβέρνησης Μπορίσοφ είναι το αυξημένο δημόσιο χρέος από 9,3 το 2009 στα 14,6 δισ. λέβα το 2012, ενώ ταυτόχρονα το απόθεμα του προϋπολογισμού “φαγώθηκε” κατά το ήμισυ: από 8 σε 4,4 δισ. λέβα στην ίδια περίοδο», επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών, Πέταρ Τσομπάνοφ.


Σύμφωνα με τον ίδιο τα αποτελέσματα της οικονομικής πολιτικής του GERB είναι ιδιαίτερα καταστροφικά, όπως είπε, στον τομέα του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, με συνέπεια οι εσωτερικές επενδύσεις στη Βουλγαρία να συρρικνωθούν κατά 37 % το 2012, σε σύγκριση με το 2008.

«Κατόπιν τούτου, το ελάχιστο που μπορεί και πρέπει να κάνει η Πολιτεία για την αποκατάσταση της κατεστραμένης εμπιστοσύνης του επιχειρηματικού κόσμου είναι να ξαναρχίσει να πληρώνει τα χρέη της, τόνισε ο πρωθυπουργός Ορεσάρσκι».

Στο μεταξύ, έξω από το κτίριο της Βουλής συνεχίστηκαν, για 42η μέρα, οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας, όπου το πλήθος φώναζε συνθήματα κατά της αναθεώρησης του προϋπολογισμού, ο οποίος προβλέπει, μεταξύ άλλων, έκδοση ομολόγων, ύψους 500 εκατ. ευρώ. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η μυστική γλώσσα των νηπίων
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η μυστική γλώσσα των νηπίων
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ