2013-07-26 18:39:05
Φωτογραφία για «Η Ελλάδα ανοίγει το δρόμο για την επόμενη οικονομική βοήθεια»
Την έγκριση και του τελευταίου προαπαιτούμενου για την εκταμίευση της δόσης από την ελληνική Βουλή σχολιάζουν σήμερα οι γερμανικές εφημερίδες, αποτιμώντας την πρόοδο που έχει σημειώσει η χώρα μας. «Η Ελλάδα αίρει το τελευταίο εμπόδιο για τη επόμενη δόση» σημειώνει η Zeit Online, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, ενώ το Spiegel γράφει: «Η Ελλάδα πληροί τις προϋποθέσεις για τη δόση βοήθειας». «Η Ελλάδα ικανοποιεί την τρόικα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος» υπογραμμίζει η διαδικτυακή έκδοση της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt.

«Η Ελλάδα ανοίγει το δρόμο για την επόμενη οικονομική βοήθεια» σημειώνει στην ιστοσελίδα της η Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) και επισημαίνει: «Η κυβέρνηση της Αθήνας ικανοποιεί έτσι όλους τους όρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ΔΝΤ. Οι εγκριθείσες πιστώσεις θα μπορούσαν έτσι να εκταμιευθούν την ερχόμενη Δευτέρα».

Το σημερινό φύλλο της Frankfurter Allgemeine Zeitung δημοσιεύει στις οικονομικές τις σελίδες ολοσέλιδο αφιέρωμα με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την περιβόητη δήλωση του επικεφαλής της ΕΚΤ. Έναν χρόνο πριν, ο Μάριο Ντράγκι διεμήνυσε σε ομιλία του στο Λονδίνο ότι «εντός της εντολής της η ΕΚΤ είναι διατεθειμένη να κάνει ό,τι χρειάζεται για να διατηρήσει το ευρώ». 


Η εφημερίδα εκτιμά ότι ένα χρόνο μετά η Ευρώπη προσπαθεί βασανιστικά να εξέλθει από την ύφεση και παρατηρεί: «Υπάρχει ελπίδα ότι η βαριά ύφεση θα λάβει ένα τέλος. Ωστόσο οι απόψεις διίστανται σχετικά με το αν οι χώρες που πλήττονται από την κρίση έχουν ήδη προχωρήσει σε επαρκείς μεταρρυθμίσεις». Εξειδικεύοντας την αναφορά της στην Ελλάδα, η FAZ συμπεραίνει ότι ένα χρόνο μετά τη βαρυσήμαντη δήλωση Ντράγκι «λείπει η προοπτική» από τη χώρα.

pontikosnews.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Έκλεισε Τάτο ο Άρης!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Έκλεισε Τάτο ο Άρης!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ